01/09/2026
Σαμιακά

Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Σάμου για τις νέες αλλαγές στα εργασιακά

grafeio

Η τρέχουσα επικαιρότητα των εργασιακών αλλαγών φέρνει στο επίκεντρο το Επιμελητήριο Σάμου, το οποίο διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2025, στις 17:30, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. Θέμα της, οι πρόσφατες μεταβολές στο εργατικό δίκαιο, η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και τα νέα δεδομένα για ωράρια, υπερωρίες και το 13ωρο.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Παλαιολόγος Ι. Λιάζος, οικονομολόγος, φοροτεχνικός και σύμβουλος εργασιακών θεμάτων, γνωστός για τη συγγραφική και εισηγητική του δράση σε ζητήματα μισθοδοσίας και ασφαλιστικού δικαίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι προβλέψεις του νέου νόμου 5239/2025, οι διαδικασίες στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, οι αλλαγές στις προσλήψεις, την οικειοθελή αποχώρηση, τις άδειες και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Θα αναλυθούν, επίσης, η λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, η υπερωριακή απασχόληση, η εργασία 6ης ημέρας, οι νέες μορφές μερικής και εκ περιτροπής εργασίας και τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήσεις και απορίες των συμμετεχόντων.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

ΚΕΦΙΑΠ Σάμου με μόλις δύο φυσικοθεραπευτές μετά την παραίτηση κοινωνικής λειτουργού

«Κι εμείς αύριο αν αρρωστήσουμε, πού θα πάμε;»: Η Ένωση Αστυνομικών στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου

Με πλήθος πιστών η πανήγυρη της Αγίας Ζώνης στη Σάμο

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών 2026: Πού και πότε γίνονται ψεκασμοί

Σάμος: 897 έλεγχοι και 6 παραβάσεις για μη χρήση κράνους στην εβδομαδιαία εκστρατεία της Τροχαίας

Σάμος: Στα 20,3 εκατ. ευρώ ο τζίρος των καταλυμάτων και στα 13,8 εκατ. η εστίαση στο β΄ τρίμηνο του 2026