13/10/2026
Σαμιακά

Δύο 29χρονοι πίσω από διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς

astynomiia 2

Έξι υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που είχαν σημειωθεί το φθινόπωρο του 2025 στη Σάμο εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σάμου. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν δύο 29χρονοι ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να είχαν βάλει στο στόχαστρο Ιερούς Ναούς και δημοτικό οικίσκο.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε έξι περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, από τις οποίες οι τέσσερις ολοκληρώθηκαν και οι δύο έμειναν σε απόπειρα. Τα περιστατικά καταγράφηκαν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2025 σε διάφορες περιοχές της Σάμου.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δράστες μπήκαν σε τέσσερις Ιερούς Ναούς, απ’ όπου αφαίρεσαν μικρά χρηματικά ποσά και ποσότητα λαδιού, προκαλώντας παράλληλα φθορές στους χώρους.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν έναν ακόμη Ιερό Ναό, καθώς και οικίσκο Δημοτικής Αρχής, προκαλώντας και εκεί φθορές.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για κλοπή, διακεκριμένη κλοπή και πρόκληση φθορών, ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σάμου.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σύγκρουση σκαφών νοτιοδυτικά της Σάμου: Χειροπέδες στον 69χρονο Γερμανό κυβερνήτη

Ανοιχτή επιστολή 51 κατοίκων για τον κίνδυνο από τις καπναποθήκες του Σούτου

Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου: Παιδίατρος πλέον καθημερινά

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Το 1ο Εργατικό Φεστιβάλ το Σάββατο στον Δημοτικό Κήπο

Blue Star Myconos: Καθυστερεί η άφιξη στο Καρλόβασι και στο Βαθύ λόγω πετρέλευσης

Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Myconos από Θεσσαλονίκη: Στη Σάμο τα ξημερώματα της Δευτέρας