19.4 C
Σάμος
23/04/2025
Σαμιακά

Επίσκεψη φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων στον Δήμο Δυτικής Σάμου

 

Την Τρίτη, 1η Απριλίου, φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του μαθήματος “Ψηφιακή Διακυβέρνηση” του 4ου έτους, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Δήμο Δυτικής Σάμου.

Η επίσκεψη είχε ως στόχο την ενημέρωση των φοιτητών για τα ζητήματα και τα τρέχοντα σημαντικά έργα του Δήμου, καθώς και τη συζήτηση για τη συμβολή τους στην ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να:

  • Ενημερωθούν για τις ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος στους πολίτες.
  • Γνωρίσουν τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού που υλοποιούνται.
  • Συζητήσουν με στελέχη του Δήμου για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της ψηφιακής διακυβέρνησης.
  • Προτείνουν ιδέες και λύσεις για τη βελτίωση των ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου.

Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, καθηγητής του τμήματος και διδάσκων του μαθήματος Ψηφιακή Διακυβέρνηση δήλωσε σχετικά: «Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία για τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας, καθώς τους έδωσε την ευκαιρία να συνδέσουν τη θεωρητική γνώση με την πρακτική εφαρμογή και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Στους επόμενους μήνες οι φοιτητές μας θα υλοποιήσουν πρωτότυπες εργασίες ώστε να συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου μας αλλά και να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες. Ευχαριστούμε τα στελέχη του δήμου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας».

Περισσότερα για το του Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου εδώ: www.icsd.aegean.gr

Related posts

Ο Εορτασμός της Τρίτης της Διακαινησίμου στo Καρλόβασι

admin

Αγανάκτηση για την κατάσταση του Δημοτικού Γηπέδου Πυθαγορείου: Ακούρευτο γκαζόν, βουλωμένα μπεκ και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

admin

Πασχαλινή Σύναξη Φοιτητών στη ΛΑΦ Σάμου: Ο Μητροπολίτης κοντά στη νεολαία του νησιού

admin

Blue Star Myconos: Καλοκαιρινά Δρομολόγια 2025 – Στο Βαθύ μόνο κάθε Τετάρτη

admin

Μανώλης Κάρλας- Βιομηχανικά αιολικά πάρκα σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους Kορσεών

admin

Τροχαίο στον Μεσόκαμπο Σάμου: “Άγιο” είχαν δύο 21χρονοι

admin

Ικαρία: “Πυρά” επιβατών κατά της εταιρείας. “Πώς θα γυρνούσαμε; Κολυμπώντας;”

admin

Η 79 ΑΔΤΕ στη Σάμο τιμά τον Προστάτη του Στρατού Ξηράς, Άγιο Γεώργιο

admin

220 επιβάτες του “Blue Star Myconos” με εισιτήριο Ικαρία–Σύρος .Έκτακτη δρομολόγηση του «Blue Star Paros»

admin