27.8 C
Σάμος
05/07/2025
Σαμιακά

Fraport και Βάση Ετοιμότητας/Επιφυλακής (ΒΕΕ) στη Σάμο:Πίσω από τους “διαχειριστικούς λόγους” κρύβεται το κόστος;

Banner Samos24

Η εταιρεία επικαλείται έλλειψη χώρου και τη σύμβαση παραχώρησης, αλλά τα επιχειρήματα ηχούν ως δικαιολογίες για αποφυγή κόστους και ευθυνών.

Σε ένα γνώριμο μοτίβο απόκρουσης ευθυνών φαίνεται να κινείται η Fraport Greece όσον αφορά κρίσιμα ζητήματα υποδομών και λειτουργίας στο αεροδρόμιο της Σάμου. Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπεύθυνου επικοινωνίας της εταιρείας, κ. Σάββα Καραγιάννη, σχετικά με την αδυναμία εγκατάστασης της Βάσης  Ετοιμότητας/Επιφυλακής (ΒΕΕ), εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις της εταιρείας.

Ο κ. Καραγιάννης, μιλώντας στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό 2000 FM, επέμεινε ότι η Fraport Greece “δεν αρνείται” τη ΒΕΕ, αλλά “δεν δύναται να τη δεχτεί για διαχειριστικούς λόγους”, επικαλούμενος κυρίως την έλλειψη διαθέσιμου χώρου που δεν θα επηρέαζε τις εμπορικές πτήσεις. Αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη πρότερης “σύμφωνης γνώμης” της εταιρείας, παρά τις αναφορές σε σχετικό ΦΕΚ, και παρέπεμψε στη σύμβαση παραχώρησης ως τον καθοριστικό παράγοντα για τη διαχείριση των χώρων.

Ωστόσο, η επιχειρηματολογία περί “διαχειριστικών λόγων” και “έλλειψης χώρου” ηχεί ολοένα και περισσότερο ως πρόφαση. Είναι βάσιμη η υποψία ότι πίσω από τις τεχνικές δικαιολογίες κρύβεται η απροθυμία της Fraport να αναλάβει το λειτουργικό κόστος και την πολυπλοκότητα που συνεπάγεται η υποστήριξη μιας μόνιμης βάσης ετοιμότητας, η οποία ενδεχομένως θα απαιτούσε και 24ωρη λειτουργία υποστηρικτικών δομών; Η διάκριση μεταξύ της προσωρινής φιλοξενίας αεροσκαφών έκτακτης ανάγκης (που ο κ. Καραγιάννης παραδέχτηκε ότι έχει γίνει στο παρελθόν, μειώνοντας προσωρινά εμπορικές θέσεις) και της άρνησης για μόνιμη βάση, μοιάζει να υπογραμμίζει ακριβώς αυτή την απροθυμία για ανάληψη διαρκούς ευθύνης και, κυρίως, του αντίστοιχου κόστους.

 

Related posts

Ο Μητροπολίτης Σάμου στην παρουσίαση του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης – Ανακοινώσεις Υπ. Πολιτισμού

admin

Βόλτα με ουρές που λυγίζουν καρδιές!

admin

Κλήσεις για καταθέσεις σε Δήμαρχο και Συμβούλους για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στα Ρεματαίικα Πλατάνου Σάμου

admin

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου: Προτάσεις για αναβάθμιση Σχολικών υποδομών στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Σάμος: Ανάκαμψη-ρεκόρ τον Ιούνιο στις αφίξεις επιβατών από την Τουρκία μετά την αρχική κάμψη

admin

Παρουσιάστηκε το Αναπτυξιακό Σχέδιο των 1,038 δισ. € για Σάμο, Ικαρία, Φούρνους!

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου:Αγωνιστική «υποδοχή» του κυβερνητικού κλιμακίου στη Σάμο

admin

Πρώτη άφιξη του Superstar II της Seajets στο Καρλόβασι

admin

Κίνημα Δημοκρατίας Σάμου : Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σάμου – Ζητάμε λύσεις, όχι φιέστες!

admin