27.2 C
Σάμος
20/08/2025
Σαμιακά

Fraport και Βάση Ετοιμότητας/Επιφυλακής (ΒΕΕ) στη Σάμο:Πίσω από τους “διαχειριστικούς λόγους” κρύβεται το κόστος;

Περιγραφή εικόνας

Η εταιρεία επικαλείται έλλειψη χώρου και τη σύμβαση παραχώρησης, αλλά τα επιχειρήματα ηχούν ως δικαιολογίες για αποφυγή κόστους και ευθυνών.

Σε ένα γνώριμο μοτίβο απόκρουσης ευθυνών φαίνεται να κινείται η Fraport Greece όσον αφορά κρίσιμα ζητήματα υποδομών και λειτουργίας στο αεροδρόμιο της Σάμου. Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπεύθυνου επικοινωνίας της εταιρείας, κ. Σάββα Καραγιάννη, σχετικά με την αδυναμία εγκατάστασης της Βάσης  Ετοιμότητας/Επιφυλακής (ΒΕΕ), εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις της εταιρείας.

Ο κ. Καραγιάννης, μιλώντας στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό 2000 FM, επέμεινε ότι η Fraport Greece “δεν αρνείται” τη ΒΕΕ, αλλά “δεν δύναται να τη δεχτεί για διαχειριστικούς λόγους”, επικαλούμενος κυρίως την έλλειψη διαθέσιμου χώρου που δεν θα επηρέαζε τις εμπορικές πτήσεις. Αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη πρότερης “σύμφωνης γνώμης” της εταιρείας, παρά τις αναφορές σε σχετικό ΦΕΚ, και παρέπεμψε στη σύμβαση παραχώρησης ως τον καθοριστικό παράγοντα για τη διαχείριση των χώρων.

Ωστόσο, η επιχειρηματολογία περί “διαχειριστικών λόγων” και “έλλειψης χώρου” ηχεί ολοένα και περισσότερο ως πρόφαση. Είναι βάσιμη η υποψία ότι πίσω από τις τεχνικές δικαιολογίες κρύβεται η απροθυμία της Fraport να αναλάβει το λειτουργικό κόστος και την πολυπλοκότητα που συνεπάγεται η υποστήριξη μιας μόνιμης βάσης ετοιμότητας, η οποία ενδεχομένως θα απαιτούσε και 24ωρη λειτουργία υποστηρικτικών δομών; Η διάκριση μεταξύ της προσωρινής φιλοξενίας αεροσκαφών έκτακτης ανάγκης (που ο κ. Καραγιάννης παραδέχτηκε ότι έχει γίνει στο παρελθόν, μειώνοντας προσωρινά εμπορικές θέσεις) και της άρνησης για μόνιμη βάση, μοιάζει να υπογραμμίζει ακριβώς αυτή την απροθυμία για ανάληψη διαρκούς ευθύνης και, κυρίως, του αντίστοιχου κόστους.

 

Related posts

Αυτοκτόνησε ασθενής στο νοσοκομείο Σάμου

admin

Ιστορική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ποτάμι

admin

Τιμητική εκδήλωση για τα 30 χρόνια προσφοράς του Μητροπολίτη Σάμου, κ.κ. Ευσεβίου

admin

“Αρχιπέλαγος”: Άμεσος Κίνδυνος Θανατηφόρων Ατυχημάτων στους κεντρικούς δρόμους Αγίου Κωνσταντίνου και Κάμπου Βουρλιωτών

admin

Άμεση κινητοποίηση του λιμενικού για σκάφος με εισροή υδάτων στη Σάμο

admin

Σάμος: Αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου από θύμα του γυμνασιάρχη

admin

Επιστολή για τον βιολογικό της πόλης: “Ένας ντόπιος μου είπε: έτσι μυρίζει εδώ, θα το συνηθίσεις”

admin

Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι – Κινητοποιήσεις για την Παλαιστίνη

admin

Συνελήφθη 29χρονος στη Σάμο για διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών

admin