27.2 C
Σάμος
24/07/2024
Σαμιακά

Γιώργος Αποστολάτος – Άμα θέλεις όλα γίνονται. Αρκεί να θέλεις..

Απο τα τέλη Φεβρουαρίου μια επίλεκτη ομάδα έμπειρων και αφοσιωμένων τεχνιτών της εταιρείας TERRAIN EDITION με επικεφαλής τον κ. Στέφανο Ψημένο  καθαρίζει και σηματοδοτεί 240 χιλιόμετρα πεζοπορικών διαδρομών, με προδιαγραφές-πρότυπο, με στόχο να γίνει η Σάμος ο καλύτερος προορισμός για πεζοπορία στην Ελλάδα!

Ο κ. Ψημένος με την ομάδα του βρέθηκε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στο ύψωμα του Βότσου  (ανατολικά του Παλαιοκάστρου) όπου συνάντησε τυχαία τον κ. Γιώργο Αποστολάτο που φροντίζει εδώ και 12 χρόνια το εκκλησάκι.

Ο Σ. Ψημένος μας μεταφέρει μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, τον διαλογο που είχε με τον αξιαγάπητο συμπολίτη μας κ. Αποστολάτο ,πως κατάφερε να δώσει ΖΩΗ στο μισό γκρεμισμένο τότε ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Σήμερα αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή.

Το ξωκλήσι αυτό που βλέπεις του Προφήτη Ηλία, εμένα μου το έδειξε ένας τσοπάνης. Το είδα και ράγισε η καρδιά μου. Χωρίς πόρτα και παράθυρα, νερά μπαίναν από τη στέγη, ένας βαρύς χειμώνας ακόμα και θα ‘πεφτε. Το λέω στη γυναίκα μου κι αυτή μου λέει: “Ο άνθρωπος που το ‘φτιασε αυτό το ξωκλήσι εκείνα τα χρόνια, θάτανε φουκαράς σαν εμάς. Θα το αφήσουμε τώρα να γκρεμίσει; Αφού εκείνος μπόρεσε και το ‘φτιασε, μπορούμε κι εμείς να το συγυρίσουμε”. Κι έτσι πήρα την απόφαση. Τρεις μήνες έκανα να καθαρίσω το μονοπάτι ως εδώ. Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος. Μετά έπιασα να αλλάξω τα κεραμίδια στη στέγη.

Τα ανέβασα μοναχός μου ως εδώ, τριάντα κεραμίδια στην κάθε βόλτα, μέσα σε δύο σακίδια, δεκαπέντε κεραμίδια στην πλάτη, και άλλα τόσα μπροστά, στο στήθος.Έτσι και το τσιμέντο, το χαλίκι, τα εργαλεία. Λίγο λίγο, τα ανέβασα, την έφτιασα τη στέγη. Μετά έβαλα πόρτα και παράθυρα, μετά όλα τα άλλα σιγά σιγά.
Ο κύριος Γιώργος Αποστολάτος ήταν 70 χρονών όταν ξεκίνησε αυτό το έργο.

Σήμερα είναι 82, γερός και δυνατός σαν παλικάρι. Ανεβαίνει δύο φορές κάθε εβδομάδα στον Προφήτη Ηλία του, να τον ανάψει, να τον καθαρίσει, να τον φροντίσει. Είναι το πιο καθαρό, το πιο περιποιημένο, το πιο όμορφο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία σε όλη τη Ελλάδα! Που το βρήκες το κουράγιο κύριε Γιώργο να κάνεις όλο αυτό το έργο μόνος σου; τον ρώτησα. “Άμα θέλεις όλα γίνονται. Αρκεί να θέλεις…”

 

Related posts

Ανοικτή επιστολή για ζητήματα οδικής ασφάλειας και τουριστικής ανάπτυξης

admin

Σάμος: Σκυταλοδρομία «Πορεία προς την Ελευθερία» 

admin

Καραμηνάς: Οι προεκλογικές δεσμεύσεις για νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων γίνονται πράξη

admin

29η Επέτειος της Εις Επίσκοπον Εκλογής και Χειροτονίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας

admin

Ο χιλιοτραγουδισμένος τρύγος του σαμιώτικου μοσχάτου

admin

ΑΣΠΑΙΤΕ: Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης 2024 – 2025

admin

Ο Δημήτρης Τσιβεριώτης στον Όλυμπος Κορδελιού

admin

Το Νοσοκομείο Σάμου τιμά τον προστάτη του Άγιο Παντελεήμονα

admin

Πρόγραμμα 3ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών 2024 για τους Δήμους Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων

admin