30 C
Σάμος
04/08/2025
Σαμιακά

H ορθόδοξη εκκλησία της Εσθονίας τίμησε τον καθηγητή Μανόλη Bαρβουνη

Περιγραφή εικόνας

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στις 7 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταλλίνης και Πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Εσθονίας (Festi Apostlik – Õigeusu Kirik) τίμησε με το παράσημο του αγίου Πλάτωνα, την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Εσθονίας, τον Καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών κ. Μανόλη Γερ. Βαρβούνη, σε ένδειξη αναγνώρισης και τιμής και το ερευνητικό, επιστημονικό και εν γένει πνευματικό έργο του, και μάλιστα στους τομείς του ελληνορθόδοξου πολιτισμού και της παιδείας του Γένους.

Ο κ. Βαρβούνης ταξίδεψε στην Εσθονία για συνεργασία και διαλέξεις σχετικές με την ειδικότητά του, η οποία είναι η Θρησκευτική Λαογραφία, στο Theological Institute of the Orthodox Church of Estonia (TI OCE),το οποίο ιδρύθηκε το 2002, και από το 2014, σε συνεργασία με το Theological Institute of the Evangelical Lutheran Church of Estonia (TI ELCE), αποτελεί την βασική ερευνητική μονάδα σχετικά με την ελληνορθόδοξη παράδοση στο Πανεπιστήμιο του Tartu, στην Εσθονία, όπου προσφέρεται πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Στην τελετή, η οποία έγινε στον καθεδρικό ναό του αγίου Συμεών, στο Τάλλιν, την πρωτεύουσα της Εσθονίας, παρέστησαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος Παπαθωμάς, Καθηγητής του Κανονικού Δικαίου στην Θεολογική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και ο Πρεσβευτής της Ελλάδος στην Εσθονία κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Related posts

Ανοικτή Επιστολή του ΕΟΣ Σάμου προς την Πολιτεία: Άμεση παρέμβαση για τις καταστροφές των αμπελώνων από αγριογούρουνα

admin

Σύλληψη 61χρονου Ισλανδού στη μαρίνα Πυθαγορείου για ενδοοικογενειακή βία

admin

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του εκπαιδευτικού απο την Δευτέρα

admin

Ποιοι δρόμοι κλείνουν στο Βαθύ για τη «Λευκή Νύχτα»

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου για «Λευκή Νύχτα»: «Μαύρη» για τους εργαζομένους, «Λευκή» για τους εργοδότες

admin

Ακριβοπληρωμένα συστήματα πρόσβασης για ΑμεΑ στο Βόρειο Αιγαίο μένουν ασυντήρητα

admin

Νέα πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Σάμου

admin

Σκανδιναβικά ΜΜΕ αποθεώνουν τη Σάμο: Ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης

admin

H μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Καλλινίκου εορτάστηκε στον Άγιο Χαράλαμπο Βαθέος Σάμου

admin