28.9 C
Σάμος
27/07/2025
Περιφερειακά

H Π.Ε Σάμου για την ένταξη του έργου «Αλιευτικό Καταφύγιο Αγίας Παρασκευής»

Περιγραφή εικόνας

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ένταξη του έργου «Αλιευτικό Καταφύγιο Αγίας Παρασκευής» στο συγχρηματοδοτούμενο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020 προϋπολογισμού 2.224.500,00 €.  Ένα έργο που χωροθετείται στην καρδιά του αλιευτικού πεδίου, στον θαλάσσιο χώρο των βορειοανατολικών ακτών της Σάμου.

Από την αρχή της  θητείας μας δουλέψαμε και «ωριμάσαμε» έργα που λίμναζαν από εικοσιπενταετίας στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Με την συνδρομή του Βουλευτή κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη ξεπεράστηκαν σκόπελοι διχογνωμιών μεταξύ κεντρικών Υπηρεσιών, ενώ η αγαστή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών της ΠΕ Σάμου και του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου απέδωσε καρπούς.

Μετά την καθοριστική συμβολή μας πριν ένα έτος εγκρίθηκε από την ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων) ο σχεδιασμός των λιμενικών υποδομών του «Αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Ισιδώρου Δρακαίων»  και επακολούθησε η έγκριση περιβαλλοντικών όρων.  Ένα έργο στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού μας που με την απόκτηση υπολειπόμενων  κατά σειρά αδειοδοτήσεων  θα προταθεί για ένταξη στο επόμενο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Αλιείας.

 

Πηγή Φωτογραφίας isamos.gr

Related posts

«Πρόγραμμα Εορτασμού της 6ης Αυγούστου – Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Ημέρα της 201ης Επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης»

admin

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για συμπλήρωση 113 χρόνων απο την απελευθέρωση της Ικαρίας

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου στην Ικαρία

admin

Συνάντηση Υφυπουργού Ναυτιλίας Στέφανου Γκίκα με Περιφερειάρχες Νησιωτικών Περιοχών

admin

«Θα ξεσηκωθούμε πάλι»: Προειδοποίηση Μουτζούρη για το μεταναστευτικό στα νησιά

admin

Στο πλευρό των επισκευαστών οχημάτων ο Κώστας Μουτζούρης

admin

Η πολιτική προστασία για τα νησιά μας θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα στην πράξη

admin

Θωράκιση απέναντι στην κλιματική αλλαγή: Ξεκίνησαν έργα-κλειδιά  συνολικού 8,7 εκατ. ευρώ για το Βόρειο Αιγαίο

admin

Αναστασία Αντωνέλη: «Λάβαμε υποσχέσεις… Μένει να δούμε την υλοποίηση» μετά τη συνάντηση με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

admin