14/03/2025
Σαμιακά

H Fraport απαγόρευσε την είσοδο σε μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου

Εικόνα με Link Προληπτικές Εξετάσεις

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση Fraport, στην οποία ανήκει το αεροδρόμιο Σάμου, μετά την ιδιωτικοποίησή του, η οποία χθες το πρωί (23/5) απαγόρευσε την είσοδο σε μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου, την επαφή με τους συναδέλφους εργαζόμενους και το μοίρασμα της Απεργιακής ανακοίνωσης του ΕΚΣ για τις 30 Μάη, που είναι μέρα Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Όπως χαρακτηριστικά μας ειπώθηκε «η επιχείρηση θέλει να … συμμαζέψει τα πράγματα και γι αυτό απαγορεύεται η είσοδος στο ΕΚΣ» !!! Μετά από τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών επέτρεψαν να δοθεί η ανακοίνωση «ελεγχόμενα» στα κισέ των εταιρειών στην αίθουσα των αναχωρήσεων.

Η εταιρεία, προφανώς, θέλει να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στο χώρο δουλειάς και να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους. Θέλει να τους στείλει μήνυμα ότι δεν πρέπει να συνδικαλίζονται, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να έχουν επαφή με τα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο. Τελικά να αποδεχθούν την αντεργατική λαίλαπα που έχει επιβληθεί : τους μισθούς πείνας, την εντατικοποίηση, την ανυπαρξία ΣΣΕ, τη φοροληστεία κλπ

Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια αυτή, η οποία είναι αντίθετη με το δικαίωμα και το νόμο για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Ο νόμος αυτός επιτρέπει την είσοδο των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου του Νομού στους χώρους δουλειάς για ενημέρωση των εργαζομένων, όπως γίνονταν και μέχρι τώρα χωρίς ποτέ να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Υποχρεώνει, επίσης, τους εργοδότες να έχουν πίνακες ανακοινώσεων με αναρτημένες τις ανακοινώσεις μας, γιατί αυτές αποτελούν επίσημη αλληλογραφία του ΕΚ και των σωματείων με τους εργαζόμενους για ενημέρωσή τους.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες γιατί έχει αφήσει ασύδοτη την εργοδοσία ενώ με τους νόμους της και με τον περιορισμό των απεργιών, ρίχνει νερό στο μύλο τους. Εξυπηρετεί με κάθε τρόπο τα κέρδη τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να μην φοβηθούν. Να οργανωθούν στα σωματεία τους. Να έρθουν σε επαφή με το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Αυτό που φοβάται το μεγάλο κεφάλαιο είναι η οργανωμένη δράση των εργαζομένων και τα σωματεία που αντιπαλεύουν την αντεργατική πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων. Γι αυτό οι εργοδότες δεν θέλουν την επαφή των εργαζομένων με το Ε.Κ.Σ.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ

Στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 30 Μάη

10.00΄ το πρωί στο ΕΚΣ για την Σάμο και

12.00 ΄ το μεσημέρι στον Άγιο Κήρυκο για την Ικαρία

Proteas Blu Resort

Related posts

Δίωξη αγριόχοιρων: Πρόσκληση για συμμετοχή κυνηγών από τη Διεύθυνση Δασών Σάμου

admin

Παραλιακό μέτωπο Σάμου: Απογοητευτική η εικόνα πριν την έναρξη της σεζόν

admin

Αύξηση 4,2% στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου Σάμου

admin

«Υγρό Πυρ 2025»: Άσκηση ετοιμότητας στο Κοκκάρι Σάμου

admin

Εθελοντική Αιμοδοσία στη Σάμο: Το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο δίνει το παράδειγμα

admin

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μαθηματικών στη Δυτική Σάμο

admin

Επιστολή ΤΕΕ Σάμου προς Υπουργό Κικίλια για παράταση σεισμοπλήκτων

admin

31/3 & 1/4: Κινητοποιήσεις στην Αθήνα για την Υγεία και τα Ακτοπλοϊκά

admin

Βλάβη στον καταπέλτη του “BLUE STAR MYCONOS” στο λιμάνι του Πειραιά

admin