22.8 C
Σάμος
17/06/2025
Σαμιακά

Ευτυχία Δήμου για την δράση ελέγχου σπίλων: “Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των Σαμίων – Για μένα η Σάμος είναι μία”

Μεγάλη ανταπόκριση στην δράση δωρεάν ελέγχου σπίλων στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου – Τι δήλωσε η Επιστημονική Διευθύντρια, Ευτυχία Δήμου

Με επιτυχία και αθρόα συμμετοχή συνεχίζεται η τετραήμερη δράση δωρεάν ελέγχου σπίλων στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου, μία πρωτοβουλία με στόχο την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, ειδικά ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Η Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου, κα Ευτυχία Δήμου, μίλησε στο ραδιόφωνο “Αρμονία” για τη σημασία της δράσης, την απρόσμενα μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και τη συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου (ΟΕΚΚ) “ΑγκαλιάΖΩ”.

“Η πρόληψη είναι το Α και το Ω,” τόνισε η κα Δήμου, εξηγώντας πως η ιδέα για τη δράση προέκυψε μετά από αίτημα του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ τον Φεβρουάριο. “Επιλέχτηκε η Σάμος λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας που έχουμε, μιας από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, και της αυξημένης ακτινοβολίας.” Το Κέντρο Υγείας, σε συνεργασία και με τον Δήμο Δυτικής Σάμου, ανταποκρίθηκε άμεσα για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση της δράσης, με την ονομασία ΕΛΕΕΣ (Έλεγχος Σπίλων).

Η κα Δήμου υπογράμμισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης: “Μια πρώιμη διάγνωση στο δέρμα δίνει και την πλήρη υγεία και την θεραπεία, ενώ όταν εμφανιστεί μία νόσος τα πράγματα παίρνουν άλλη διάσταση.” Εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της για την εντυπωσιακή συμμετοχή των πολιτών, αναφέροντας πως ο αριθμός των εξετασθέντων αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 άτομα. “Δεν την περίμενα προσωπικά αυτή την ανταπόκριση,” παραδέχτηκε. “Παρόλο που αρχικά η δράση αφορούσε τη Δυτική Σάμο, έχουμε καλέσει όλη τη Σάμο και είδαμε πάρα πολλά άτομα και από την Ανατολική Σάμο να έρχονται. Για μένα η Σάμος είναι μία.”

Η διαδικασία είναι πλήρως δωρεάν για τους πολίτες. Σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο εύρημα, οι γιατροί θα έρθουν σε επαφή με το Κέντρο Υγείας και θα υπάρξει καθοδήγηση για περαιτέρω αντιμετώπιση σε δημόσια νοσοκομεία, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον ασθενή. “Υπάρχει βοήθεια και όλα αυτά χωρίς χρήματα,” διαβεβαίωσε η κα Δήμου.

Τόνισε επίσης πως η δράση τελεί υπό την έγκριση και εποπτεία πολλαπλών φορέων. “Αυτοί οι οργανισμοί για να έρθουν έχουν πάρει την άδεια από το Υπουργείο, από τη ΔΥΠΕ.), προσθέτοντας πως η ίδια έχει οριστεί ως επόπτρια της δράσης και θα συντάξει έκθεση με τα αποτελέσματα και τις παρατηρήσεις της.

Το πρόγραμμα των δράσεων στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου διαμορφώνεται ως εξής:

  • Δευτέρα 26 Μαΐου: 9:30 – 14:00
  • Τρίτη 27 Μαΐου: 9:30 – 14:00 και 18:00 – 20:00
  • Τετάρτη 28 Μαΐου: 9:30 – 14:00 και 18:00 – 20:00
  • Πέμπτη 29 Μαΐου: 9:30 – 16:00

Η κα Δήμου και οι διοργανωτές εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους εθελοντές ιατρούς, Δερματολόγους – Αφροδιολόγους, Μαρία Μαζιώτη, Θεανώ Ασκοξυλάκη, Ουρανία Ευθυμίου και Θεοδόσιο Αλέστα για την σπουδαία προσφορά τους. Από πλευράς ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ, την προσπάθεια εκπροσωπούν η Διευθύντρια του Ομίλου και Υπεύθυνη Έργου, Όλγα Λιοντοπούλου, και η Υπεύθυνη Ενημέρωσης και Μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου, Άρτεμις Μηλιάδου. Η συμβολή του προέδρου του Ομίλου, κου Κούτα, χαρακτηρίστηκε επίσης ως ιδιαίτερα δυναμική.

Related posts

Καρναβάλι Δυτικής Σάμου: 22.064€ το τελικό κόστος – Αναλυτικός απολογισμός μετά από ερώτηση Λυμπέρη

admin

Εσωτερικά «Πυρά» στη Δυτική Σάμο: Μαρνέζος καταγγέλλει πόλεμο, ο Μάρκου προτείνει παραίτηση

admin

Εθελοντές Πυροσβέστες Κοντακαιίκων: Οδηγίες για την αντιπυρική περίοδο και ο ετήσιος χορός του συλλόγου

admin

Το χάος μετά το κλείσιμο της Ασφαλούς Ζώνης στη Σάμο και η απάντηση του Υπουργείου

admin

Εντυπωσιακή εμφάνιση και πρωτιά για τον Θοδωρή Παπαθεοδώρου του ΕΚΑΒ Σάμου στο 8ο Τρόπαιο “Λυκούργου Λογοθέτη”

admin

Αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα στο Άνω Βαθύ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Καπετάν Λαχανάς»

admin

Το Σ.Α.Σ. αποδυναμώνει το λιμάνι της πρωτεύουσας της Σάμου παρά την ξεκάθαρη νομοθεσία;

admin

Οριστικό: «Πράσινο φως» για τον διαγωνισμό του Μαγνητικού Τομογράφου στη Σάμο

admin

Γ.Ν. Σάμου: Επιτυχής η πρώτη δημιουργία αγγειακής προσπέλασης (φίστουλα) για αιμοκάθαρση

admin