12/08/2026
Περιφερειακά

Ι. Καλτάκης: Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου μπορούν να γίνουν κορυφαίος προορισμός εμπειριών

SINEDRIO KALTAKIS 1

Στο πλαίσιο του 7ου Περιφερειακού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη κ. Ιωάννη Καλτάκη, αρμόδιο για τα θέματα τουρισμού, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού, κα. Άννας Καραμανλή.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Καλτάκης ανέδειξε την αναγκαιότητα ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, επισημαίνοντας ότι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου διαθέτουν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να υποστηρίξουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών, όπως τον φυσιολατρικό, τον περιπατητικό, τον πολιτιστικό, τον γαστρονομικό, τον θρησκευτικό, τον θαλάσσιο και τον αθλητικό τουρισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον πολιτιστικό τουρισμό, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει επενδύσει στη δημιουργία και στήριξη επιτυχημένων Φεστιβάλ που προβάλλουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των νησιών. Μέσα από τις διοργανώσεις αυτές, ο προορισμός του Βορείου Αιγαίου συστήνεται διεθνώς όχι μόνο για τη φυσική του ομορφιά, αλλά και για την πολιτιστική του ιστορία, η οποία συνδέεται με σπουδαίες προσωπικότητες της τέχνης, της λογοτεχνίας και των γραμμάτων που έλκουν την καταγωγή τους από τα νησιά.Ι. Καλτάκης: Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου μπορούν να γίνουν κορυφαίος προορισμός εμπειριών

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέσα από στοχευμένες πολιτικές, στηρίζει και χρηματοδοτεί δράσεις που ενισχύουν τον εναλλακτικό τουρισμό. Επενδύει στην ανάδειξη φυσικών τοπίων, μονοπατιών και προστατευόμενων περιοχών, ενδυναμώνοντας τον φυσιολατρικό και περιπατητικό τουρισμό. Παράλληλα, προβάλλει τα νησιά ως πολιτιστικούς και γαστρονομικούς προορισμούς, δίνοντας έμφαση στην αυθεντικότητα και την ταυτότητα του τόπου.

Επιπλέον, χρηματοδοτεί έργα υποδομής και δράσεις που στηρίζουν την ανάπτυξη νέων εμπειριών και προϊόντων τουρισμού, ενώ συνεργάζεται στενά με τοπικούς φορείς, επαγγελματίες και κοινωνίες, δημιουργώντας συνέργειες που ενδυναμώνουν την τουριστική δυναμική της περιοχής.

Ο κ. Καλτάκης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, συνεχίζει να επενδύει σε ενέργειες που ενισχύουν τον εναλλακτικό, τον φυσιολατρικό και τον πολιτιστικό τουρισμό, πάντα σε στενή συνεργασία με την Πολιτεία και το Υπουργείο Τουρισμού. Στόχος είναι το Βόρειο Αιγαίο να καθιερωθεί ως ένας σύγχρονος και ανταγωνιστικός προορισμός εμπειριών, που συνδυάζει το φυσικό κάλλος, τον πολιτισμό και την αυθεντική φιλοξενία των νησιών του.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αναβαθμίζεται ο οδοφωτισμός της Σάμου: 136 νέα φωτιστικά σε δέκα περιοχές

Σπιρομετρήσεις στο προσωπικό της Π.Ε. Σάμου για την πρόληψη αναπνευστικών προβλημάτων

Στη Ρόδο συναντώνται οι Περιφερειάρχες των τεσσάρων νησιωτικών Περιφερειών, υπογράφουν τη «Διακήρυξη της Κέρκυρας»

Πυθαγόρειο: Το πρόγραμμα εορτασμού στις 5 και 6 Αυγούστου

Αφθώδης στη Λέσβο: Επιπλέον 500.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια

Ενημέρωση για τις δαπάνες του αφθώδη πυρετού στη Λέσβο ζητούν Βαλσαμίδης και Μπουγδάνος