30.5 C
Σάμος
13/07/2024
Σαμιακά

Γ.Κολλάρος : Η πρωτεύουσα του νησιού μας «ψυχορραγεί»

Παγκόσμια ημέρα σήμερα κατά του ρατσισμού και το μήνυμα γιαυτή τη μέρα δεν μπορεί , ιδιαίτερα για μας τους Σαμιώτες να έχει επετειακό χαρακτήρα. Αποτελεί μια ευκαιρία για να στείλουμε ένα μήνυμα διαρκούς αγώνα ενάντια σε όλους εκείνους που επιχειρούν να γυρίσουν προς τα πίσω το ρολόι της ιστορίας και να επενδύσουν σε ρατσιστικές και νεοναζιστικές πρακτικές. Αποτελεί μια ευκαιρία για ευαισθητοποίηση αλλά και δράση ώστε σαν κοινωνία να προστατέψουμε όλα τα πιθανά θύματα αυτών των αντιλήψεων.

Πέρα όμως από αυτή τα η διάσταση οφείλουμε να στηλιτεύσουμε την Πολιτική της Κυβέρνησης , του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών που αδιαφορούν για τους πρόσφυγες και μετανάστες που εδώ στο νησί μας αιχμαλώτισαν  , του άφησαν στα χέρια των ΜΚΟ και ορισμένων τοπικών καιροσκόπων με αποτέλεσμα την εξαθλίωσή τους και με τρομακτικές επιπτώσεις τόσο για τους ίδιους όσο και για την τοπική κοινωνία

Η πρωτεύουσα του νησιού μας «ψυχορραγεί» , το νησί εξαθλιώνεται οικονομικά και στενάζει υπό το βάρος των αλλοεθνών που ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες έχουν από τη συντεταγμένη Πολιτεία αφεθεί στη τύχη τους. Η ανισορροπία της πληθυσμιακής σύνθεσης και ισορροπίας της πόλης, η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού , η παραβατικότητα, οι μεταδοτικές ασθένειες ουδόλως ενδιαφέρουν και απασχολούν τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον Βουλευτή του Νομού Σάμου.

Είναι αναμφίβολα ηθικοί αυτουργοί του «ανθρωπιστικού εγκλήματος» που συντελείται με τη λειτουργία του ΗΟΤ SPOT Σάμου. Εξαιτίας λοιπόν της αδιαφορίας και της προχειρότητας της Πολιτείας στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού και της Πολιτικής που ασκεί , σε αυτό το τοπίο , βρίσκουν έδαφος και αναπτύσσονται ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις. Σε κάθε όμως περίπτωση οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο ρατσισμός έχει ολέθριες συνέπειες για το παρόν και το μέλλον των κοινωνιών, καθώς ενσταλάζει τη μισαλλοδοξία , καλλιεργεί τον στιγματισμό, στοχοποιεί τους μετανάστες, αποσαρθρώνει τα δικαιώματα, υπονομεύει τη δημοκρατία, την ειρήνη και την ασφάλεια.

Related posts

Ο Εορτασμός του Οσίου Πατρός ημών Παισίου του Αγιορείτου και τα Θυρανοίξια του Νεόδμητου Ιερού Ναού

admin

Χρυσό Μετάλλιο για τον Σαμιώτη Αθλητή του Tang Soo Do Γιάννη Πατηνιώτη

admin

Φιλιώ Βλαχοπούλου: Η νέα πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Σάμου

admin

Τραγωδία στη Σάμο, ζευγάρι ηλικιωμένων ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη Μυκάλη

admin

Απολογισμός της θητείας του Χρήστου Χατζηχριστοδούλου στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Πρόσληψη νέων νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Να παρθούν τώρα μέτρα για τα αγριογούρουνα! Δεν αντέχουμε πια!

admin

Νέα τεράστια διαγραφή χρέους 88% για Επιχειρηματία στη Σάμο

admin

Τι παίρνουν μαζί τους στο τέλος των διακοπών τους οι Τούρκοι επισκέπτες από τη Σάμο

admin