05/11/2025
Σαμιακά

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Σάμου: Κινητοποιήσεις για τα σοβαρά προβλήματα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου, οι οποίοι πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα, 4 Αυγούστου, για να συζητήσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα υγείας.

Το μεγαλύτερο ζήτημα, όπως αναφέρθηκε, είναι η μη κάλυψη των εφημεριών κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, ενός μήνα με αυξημένες ανάγκες λόγω του τουρισμού.

Η ανακοίνωση του  Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου

Τη Δευτέρα 4 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου όπου συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο μας.

Μεγαλύτερο πρόβλημα η μη κάλυψη εφημεριών τον Αύγουστο (όπως και τους προηγούμενους μήνες), ένας μήνας επιβαρυμένος πληθυσμιακά λόγω τουριστικής σεζόν, σε βασικά τμήματα του νοσοκομείου. Το τμήμα επειγόντων περιστατικών με ακάλυπτο το παθολογικό ιατρείο και το χειρουργικό, η καρδιολογική κλινική ακάλυπτη από καρδιολόγο για δέκα μέρες, η παιδιατρική ακάλυπτη για επτά μέρες ενώ μέχρι σήμερα το πρόγραμμα εφημεριών δεν έχει αναρτηθεί. Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι η αντιποίηση της ιατρικής ειδικότητας υφίσταται για την κάλυψη των κενών, πράγμα απαράδεκτο.

Η ίδια δραματική κατάσταση υπάρχει και στις υπόλοιπες υπηρεσίες του νοσοκομείου νοσηλευτική, διοικητική, παραϊατρική, τεχνική, στη καθαριότητα στη σίτιση, στα πλυντήρια, στη φύλαξη και στο τηλεφωνικό κέντρο.

Καλούμε τους Διοικητές του νοσοκομείου, της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και το αρμόδιο Υπουργείο να δουν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, να πάρουν τώρα έκτακτα μέτρα και να δρομολογήσουν μόνιμες λύσεις πριν αναγκαστούν να φύγουν και αυτοί που ήδη υπηρετούν.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης είναι:

  • Να παραχωρήσει το Δ.Σ. του συλλόγου συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ,
  • Να συντάξει κείμενο με βασικά αιτήματα τη στελέχωση του Νοσοκομείου και γενικά την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας προς υπογραφή από φορείς και πολίτες,
  • Να προχωρήσουμε σε μεγάλη Πανσαμιακή κινητοποίηση το επόμενο διάστημα.

Related posts

Ασθενής σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή του Καρλοβάσου

admin

Κώστας Μουτζούρης: «Υποδειγματική και ταχύτατη κατασκευή του αλιευτικού έργου στην Αγία Παρασκευή Σάμου»

admin

Κλείνει κάθε Τετάρτη ο διάδρομος του «Αρίσταρχος ο Σάμιος» για τεχνικές παρεμβάσεις

admin

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ

admin

4 Νοεμβρίου 1996: Το τραγικό ναυτικό δυστύχημα έξω από το Βαθύ της Σάμου

admin

145.496 επιβάτες από Τουρκία στη Σάμο – Άνοδος για το Βαθύ

admin

Διεθνής διάκριση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τιμήθηκε από την ECU για την ακαδημαϊκή του συμβολή στο σκάκι

admin

Διαμαρτυρία Προέδρου Επιμελητηρίου Σάμου για το κλείσιμο του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Πυθαγορείου

admin

Ανασυγκρότηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

admin