26.7 C
Σάμος
17/07/2025
Πολιτικά

Επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου: Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ζητά συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης

Banner Samos24

Πρόταση Μιχάλη Αγγελόπουλου για Επιτροπή Παρακολούθησης ενόψει Κυβερνητικής Επίσκεψης στη Σάμο

Εν αναμονή της επικείμενης επίσκεψης διευρυμένου κυβερνητικού κλιμακίου στη Σάμο, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος καταθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αποτελεσματική διαχείριση και παρακολούθηση των κυβερνητικών εξαγγελιών. Η πρόταση του κ. Αγγελόπουλου επικεντρώνεται στη συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης στους δύο Δήμους του νησιού, με στόχο τη διασφάλιση της ορθής υλοποίησης των μέτρων και παρεμβάσεων που θα ανακοινωθούν.


Ανακοίνωση Μιχάλη Αγγελόπουλου: Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης Εν όψει της Επικείμενης Επίσκεψης Κυβερνητικού Κλιμακίου στη Σάμο

Η επικείμενη επίσκεψη διευρυμένου Κυβερνητικού Κλιμακίου στη Σάμο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της προτεραιότητας που δίνει η Κυβέρνηση στην ανάγκη σφαιρικής αντιμετώπισης των προβλημάτων του νησιού μας, καθώς και στην ανάδειξη των τομέων που απαιτούν συντονισμένες παρεμβάσεις.

Με δεδομένη τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό να συγκροτηθεί στους δύο Δήμους του νησιού -με επικεφαλής τους Δημάρχους-, Επιτροπή Παρακολούθησης της Υλοποίησης των Κυβερνητικών Εξαγγελιών.

Η Επιτροπή αυτή μπορεί να περιλαμβάνει εκπροσώπους όλων των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, όπως:

  • Γενικούς Γραμματείς και Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων
  • Επιμελητήρια
  • Ένωση Ξενοδόχων
  • Αντιπεριφέρεια
  • Λιμενικό Ταμείο
  • Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • Εμπορικούς Συλλόγους
  • ΕΟΣΣ
  • και άλλους θεσμικούς παράγοντες.

Παράλληλα, προτείνεται η συμμετοχή, κατόπιν πρόσκλησης, της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου και Ικαρίας και στελεχών από τη ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης) και την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), προκειμένου να διασφαλιστεί η τεχνική επάρκεια, η διαφάνεια και η δημιουργική συνεισφορά στην υλοποίηση των μέτρων αυτών, που κρίνονται καίριας σημασίας για το μέλλον του τόπου μας.

Ο διαθέσιμος χρόνος μέχρι την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου δίνει την ευκαιρία για την έγκαιρη και ουσιαστική συγκρότηση της Επιτροπής, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά, με κοινό στόχο την πρόοδο της Σάμου.

Related posts

ΟΙ «ΠΙΝΟΚΙΟ»…ΚΙ’ ΕΜΕΙΣ-άρθρο του Κ.Τζίχα, μέλους της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ

admin

Στεφανάδης: Για πρώτη φορά, δέκα ανώτατοι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήρθαν στο νησί μας

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου στο πλευρό των ιδιοκτητών συνεργείων

admin

Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια στη Σάμο

admin

Ανακοινώθηκε η τελική σύνθεση του Κυβερνητικού Κλιμακίου για τη Σάμο

admin

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

admin

Ο Θάνος Πλεύρης στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

admin

Παραιτήσεις Βορίδη, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτη, Μπουκώρου και Στρατάκου μετά τη δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Εκλογές Κεντρικής Επιτροπής στο Βόρειο Αιγαίο – Το εκλογικό κέντρο στη Σάμο

admin