16.7 C
Σάμος
07/03/2025
Σαμιακά

Marit Stokkenes: 20 συνεχόμενα χρόνια επισκέπτεται τη Σάμο

Εικόνα με Link Προληπτικές Εξετάσεις

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Κυριαζής υποδέχτηκαν σήμερα στα γραφεία της ΠΕ Σάμου την κα. Marit Stokkenes, η οποία για 20 συνεχόμενα χρόνια επισκέπτεται τη Σάμο και διοργανώνει διακοπές για ανθρώπους με αναπηρία από τη Νορβηγία.

Ευαισθητοποιημένη από την αδερφή της που έχει σύνδρομο Down, αποφάσισε να διοργανώσει πακέτα διακοπών αποκλειστικά για ανθρώπους με αναπηρίες, τα οποία περιέχουν πολλές δραστηριότητες και βοηθούν τους συμμετέχοντες να κοινωνικοποιηθούν και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους. Επίσης, πολλές από τις δραστηριότητες εντάσσονται στον αποκαλούμενο βιωματικό τουρισμό καθώς οι επισκέπτες παρακολουθούν μαθήματα μαγειρικής τοπικής κουζίνας, εκμάθησης παραδοσιακών χωρών και μαθαίνουν τη διαδικασία παραγωγής του λαδιού και του κρασιού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου δήλωσε: «Έχουμε σήμερα τη χαρά να υποδεχόμαστε μια πραγματική φίλη της Σάμου που εδώ και 20 χρόνια επισκέπτεται το νησί μας και υποδέχεται γκρουπ ατόμων με αναπηρίες από τη Νορβηγία. Όπως είπε και η ίδια στη συνάντησή μας, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στη Σάμο, την ένιωσε ως δεύτερο σπίτι της και θέλησε αυτή την εμπειρία της να την μοιραστεί με τους ανθρώπους που συμμετέχουν στα πακέτα διακοπών της και που αφορούν άτομα με ειδικές ικανότητες. Θελήσαμε να καλέσουμε την κα. Stokkens στο γραφείο για να την ευχαριστήσουμε για τα όσα έχει κάνει για την προβολή της Σάμου και να οργανώσουμε του χρόνου που κλείνει τα 20 χρόνια συνεχόμενων επισκέψεων στο νησί μας – μαζί με το Επιμελητήριο Σάμου- μια εκδήλωση προς τιμή τους».

Proteas Blu Resort

Related posts

Εσπερίδες Ενημέρωσης για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού στη Σάμο

admin

Ιατρικά Ενθυμήματα – Γράφει ο Μανώλης Κάρλας

admin

Μήνυμα του Μητροπολίτη Σάμου για την Κυριακή της Ορθοδοξίας

admin

Τροχαίο στον Μαραθόκαμπο: Επείγουσα αεροδιακομιδή στην Αθήνα με C-27J Spartan

admin

Ικαρία: Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας από 12 έως 15 Μαρτίου

admin

 Το SAMOS ANTHEMIS κορυφαίος επιδόρπιος Οίνος στον 25ο Διεθνή Διαγωνισμό Thessaloniki Wine & Spirits Trophy

admin

1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου: “Ενώνουμε τις Φωνές μας” – Πανελλήνια Δράση κατά του Εκφοβισμού

admin

Λιγοστές οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις στον Δήμο Ανατολικής Σάμου: Τι απαντά η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

admin

Σάμος: Νέο συλλαλητήριο για τα Τέμπη: «Δεν θα συγκαλυφθεί το έγκλημα»

admin