18/06/2026
Σαμιακά

Μεταφορά αιτούντων άσυλο από τη Σάμο στον Πειραιά

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ασύλου για 148 άτομα που διαμένουν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Σάμου.

Οι αιτούντες άσυλο αναμένεται να αναχωρήσουν αύριο το πρωί με το πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά, με ενέργειες της Ύπατης Αρμοστείας παράρτημα Σάμου.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα έφτασαν από τα απέναντι τουρκικά παράλια στη Σάμο περισσότερα από 350 άτομα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.000 ανοιχτά δελτία ασύλου. Αυτό σημαίνει ότι 1.000 μετανάστες θα μπορούσαν να μεταφερθούν άμεσα στην ενδοχώρα με δικά τους έξοδα, χάνοντας όμως το μηνιαίο επίδομα που λαμβάνουν. Έτσι προτιμούν να παραμένουν στη Σάμο, αναμένοντας να βρεθούν απο την  Ύπατη Αρμοστεία, κενές θέσεις σε διαμερίσματα ή σε οργανωμένες δομές σε διάφορα σημεία της χώρας.

Αναφορικά με την αποσυμφόρηση, έχει δοθεί προτεραιότητα στη Λέσβο και τη Σάμο σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά, καθώς τα Κ.Υ.Τ. στη Μόρια και το Βαθύ αντίστοιχα βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Κάθετα αντίθετοι οι φορείς της Σάμου στις μεταφορές μεταναστών από άλλες περιοχές

Επτά συλλήψεις για παράνομη συνδρομητική τηλεόραση, έρευνες και στη Σάμο

789 υπογραφές για τους αγριόχοιρους κατέθεσε στην Εισαγγελία ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος

Τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσεβίου

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό χωρίς δημοσιογράφους – ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διαβεβαιώνει «ουδέν κρυπτόν»

Ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος στα ονομαστήρια του Ιερωνύμου