18/10/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Μπαράζ αφίξεων παράτυπων μεταναστών-προσφύγων

61410374_355974868439372_1580304886958915584_n

Συνεχίζονται τα περιστατικά αφίξεων με παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες στη Σάμο. Ειδικότερα, μόνο σήμερα Τρίτη, σε 3περιπτώσεις, έφθασαν 109 άτομα στο νησί.

Την περασμένη Κυριακή 105 πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν από τις λιμενικές αρχές.

Συγκεκριμένα, σήμερα τα ξημερώματα στις 1.50 στο λιμάνι του Καρλοβάσου, έφτασε πνευστή μηχανοκίνητή λέμβος με 55 αλλοδαπούς επιβαίνοντες (κεντρική φωτογραφία).

Τα άλλα δυο περιστατικά ήταν στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου «Πράσσο» (9 άτομα ) και στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου (45 άτομα).

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δημοσιοποίησε αργά το απόγευμα την Εβδομαδιαία Επισκόπηση για το νησί της Σάμου.

Στη Σάμο, διαμένουν περίπου 3.200 πρόσφυγες και μετανάστες. Η πλειονότητα του πληθυσμού στη Σάμο είναι από το Αφγανιστάν (31%), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (19%), και το Ιράκ (15%). Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 22% του πληθυσμού.

Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν το 24%, και περίπου 7 στα 10 είναι κάτω των 12 ετών. Περίπου το 16% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από την οικογένειά τους, και στην πλειοψηφία τους είναι από το Αφγανιστάν και το Iράκ.

Το 49% του πληθυσμού είναι άντρες μεταξύ 18 και 39 ετών.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Η Αστυνομία της Σάμου τιμά τον Άγιο Αρτέμιο την Τρίτη στην Αγία Ειρήνη

Σύγκρουση σκαφών νοτιοδυτικά της Σάμου: Χειροπέδες στον 69χρονο Γερμανό κυβερνήτη

Κάνναβη αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ σε ιστιοφόρο στη Χίο

Λιμεναρχείο: Παράταση έως το 2027 για τις άδειες ταχύπλοων

Σύλληψη 61χρονου μετά από τροχαίο στην Αγία Ειρήνη

15 παραβάσεις στη Σάμο για μη χρήση κράνους σε 564 ελέγχους, οι 10 σε συνεπιβάτες