09/07/2026
Σαμιακά

Και τα τέσσερα γλυκά μοσχάτα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου τιμήθηκαν με βραβεία

eoss

Και τα τέσσερα γλυκά μοσχάτα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου προκρίθηκαν και τιμήθηκαν με βραβεία, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε δεκαεπτά χιλιάδες (!) ετικέτεςτου διεθνούς αμπελώνα, κατά το διαγωνισμό Decanter 2019.

Το πολύπλοκο SamosNectar βαθμολογήθηκε με91/100και απέσπασε Ασημένιο μετάλλιο. Την ίδια εξαιρετική βαθμολογίααπέσπασαν και τα μυρωδάτα SamosGrandCru και SamosVinDoux. Πολύ κοντά με 90/100 και Ασημένιο μετάλλιο τιμήθηκε και το ισορροπημένο SamosAnthemis.

Ο ιδιαιτέρως απαιτητικός διεθνής αυτός διαγωνισμός διάρκειας δύο εβδομάδων, έχει θεσπίσει και τηρεί αυστηρούς όρους αξιολόγησης των οίνων. Διακόσιοι ογδόντα κριτές, εκ των κορυφαίων ειδικών στο χώρο του κρασιού (MastersofWine και MasterSommeliers) πραγματοποίησαν τυφλές γευστικές δοκιμές σε περίπου 17.000 κρασιά από 57 χώρες.

Μέσα σε αυτήν τη «θάλασσα» ετικετών και με άκρως αξιόπιστα κριτήρια για τις τελικές βαθμολογίες, τα κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ κατέλαβαν επάξια τη δική τους περίοπτη θέση ανάμεσα στα βραβευμένα του παγκόσμιου αμπελώνα.

Καθώς ο διεθνής ανταγωνισμός αυξάνει και οι ετικέτες των κρασιών πληθαίνουν, είναι ενθαρρυντικό κι ελπιδοφόρο το ότι το «άσπρο μοσχάτο Σάμου» που καλλιεργείται στις ορεινές αναβαθμίδες του πανέμορφου νησιού της Σάμου, εξακολουθεί να πρεσβεύει περήφανα το ελληνικό κρασί και το Συνεταιρισμό, αλλά και το μόχθο των ντόπιων αμπελουργών.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Αυξημένος τζίρος, αλλά και παράπονα: Τι λένε επαγγελματίες της Σάμου για μερίδα Τούρκων επισκεπτών

Μέχρι 28 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων σε Σάμο και Ικαρία

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 82χρονη από τη θαλάσσια περιοχή του Ποτοκακίου

Σάμος: Έχασε 3.967 ευρώ βλέποντας βίντεο

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και ευπαθείς περιοχές του Νομού Σάμου έως τις 31 Οκτωβρίου

«Ακυβέρνητο καράβι» η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στον αέρα και τα 14 παραχωρημένα αεροδρόμια