18/10/2026
Σαμιακά

Και τα τέσσερα γλυκά μοσχάτα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου τιμήθηκαν με βραβεία

eoss

Και τα τέσσερα γλυκά μοσχάτα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου προκρίθηκαν και τιμήθηκαν με βραβεία, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε δεκαεπτά χιλιάδες (!) ετικέτεςτου διεθνούς αμπελώνα, κατά το διαγωνισμό Decanter 2019.

Το πολύπλοκο SamosNectar βαθμολογήθηκε με91/100και απέσπασε Ασημένιο μετάλλιο. Την ίδια εξαιρετική βαθμολογίααπέσπασαν και τα μυρωδάτα SamosGrandCru και SamosVinDoux. Πολύ κοντά με 90/100 και Ασημένιο μετάλλιο τιμήθηκε και το ισορροπημένο SamosAnthemis.

Ο ιδιαιτέρως απαιτητικός διεθνής αυτός διαγωνισμός διάρκειας δύο εβδομάδων, έχει θεσπίσει και τηρεί αυστηρούς όρους αξιολόγησης των οίνων. Διακόσιοι ογδόντα κριτές, εκ των κορυφαίων ειδικών στο χώρο του κρασιού (MastersofWine και MasterSommeliers) πραγματοποίησαν τυφλές γευστικές δοκιμές σε περίπου 17.000 κρασιά από 57 χώρες.

Μέσα σε αυτήν τη «θάλασσα» ετικετών και με άκρως αξιόπιστα κριτήρια για τις τελικές βαθμολογίες, τα κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ κατέλαβαν επάξια τη δική τους περίοπτη θέση ανάμεσα στα βραβευμένα του παγκόσμιου αμπελώνα.

Καθώς ο διεθνής ανταγωνισμός αυξάνει και οι ετικέτες των κρασιών πληθαίνουν, είναι ενθαρρυντικό κι ελπιδοφόρο το ότι το «άσπρο μοσχάτο Σάμου» που καλλιεργείται στις ορεινές αναβαθμίδες του πανέμορφου νησιού της Σάμου, εξακολουθεί να πρεσβεύει περήφανα το ελληνικό κρασί και το Συνεταιρισμό, αλλά και το μόχθο των ντόπιων αμπελουργών.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

10 χρόνια BIOMED: Το διαγνωστικό κέντρο επιστρέφει την αγάπη στην κοινωνία της Σάμου

Αναχώρησαν 190 άτομα από την Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή με το «Νήσος Ρόδος»

Σινέ Ολύμπια: 66 χρόνια κινηματογραφικής ιστορίας στη Σάμο

Σάμος: Χωρίς φοιτητική στέγη 42 δικαιούχοι στο Καρλόβασι

Η Σάμος διεκδικεί ξανά τη γερμανική αγορά: Από 60.000 Γερμανούς τουρίστες έπεσε στους 20.000

Η 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» μοιράζει ψωμί και καφέ στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Άρτου