01/09/2026
Σαμιακά

Μπαράζ αφίξεων παράνομων μεταναστών στη Σάμο

metanastes

Ξεπέρασαν τους 170 οι παράνομοι μετανάστες που εφτασαν το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Συνεχίζονται οι αφίξεις παράνομων μεταναστών στη Σάμο, με τον αριθμό τους να ξεπερνά τους 170 το τελευταίο 24ωρο. Από τα ξημερώματα της Παρασκευής, πάνω από 150 άτομα έφτασαν στο νησί σε διαφορετικά περιστατικά.

Οι αρχές, αστυνομία και λιμενικό, εντόπισαν συνολικά 20 άτομα στο Κουρούντερε. Επιπλέον, 90 άτομα βγήκαν στην ακτή στο Ποτάμι Καρλοβάσου, ενώ άλλα 10 άτομα εντοπίστηκαν στους Δρακαίους Σάμου εκ των οποίων δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Σάμου. Σημειώνεται ότι συνελήφθη ένας αλλοδαπός ως διακινητής σε ένα από τα περιστατικά. Επίσης, στον αριθμό προστίθενται και άλλα 24 άτομα που βγήκαν στο Αγαθονήσι και μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λ.Σ στη Σάμο.

Όλοι θα οδηγηθούν στη Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή του νησιού. Αυτή τη στιγμή, στο κέντρο διαμένουν 2.052 άτομα, γεγονός που επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

ΚΕΦΙΑΠ Σάμου με μόλις δύο φυσικοθεραπευτές μετά την παραίτηση κοινωνικής λειτουργού

«Κι εμείς αύριο αν αρρωστήσουμε, πού θα πάμε;»: Η Ένωση Αστυνομικών στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου

Με πλήθος πιστών η πανήγυρη της Αγίας Ζώνης στη Σάμο

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών 2026: Πού και πότε γίνονται ψεκασμοί

Σάμος: 897 έλεγχοι και 6 παραβάσεις για μη χρήση κράνους στην εβδομαδιαία εκστρατεία της Τροχαίας

Σάμος: Στα 20,3 εκατ. ευρώ ο τζίρος των καταλυμάτων και στα 13,8 εκατ. η εστίαση στο β΄ τρίμηνο του 2026