18/10/2025
Σαμιακά

Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στην Ικαρία

Επιβεβαιώθηκε απο τον ΕΟΔΥ το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στην Ικαρία από την έναρξη της πανδημίας.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)
Δεδομένα έως 8 Αυγούστου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5421, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1405 (25.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2645 (48.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

17 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 4 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 211 θανάτους συνολικά στη χώρα. 68 (32.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικότερα:

  • εικοσιδύο (22) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στιςπύλες εισόδου της χώρας,
  • τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

  • εικοσιέξι (26) κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής,

  • σαραντατρία (43) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,

  • ένα (1) στην Π.Ε. Βοιωτίας,

  • ένα (1) στην Π.Ε. Δωδεκανήσου,

  • πέντε (5) στην Π.Ε. Έβρου,

  • τέσσερα (4) στην Π.Ε. Ημαθίας,

  • ένα (1) στην Π.Ε. Ικαρίας,

  • δύο (2) στην Π.Ε. Ιωαννίνων,

  • έξι (6) στην Π.Ε. Καβάλας,

  • ένα (1) στην  Π.Ε. Καστοριάς,

  • δύο (2) στην Π.Ε. Κέρκυρας,

  • ένα (1) στην Π.Ε. Κιλκίς,

  • ένα (1) στην Π.Ε. Κοζάνης,

  • ένα (1) στην Π.Ε. Κυκλάδων,

  • δέκα (10) στην Π.Ε. Λάρισας,

  • δύο (2) στην Π.Ε. Λέσβου,

  • τρία (3) στην Π.Ε. Μαγνησίας,

  • τρία (3) στην Π.Ε. Πέλλας,

  • δύο (2) στην Π.Ε. Πιερίας,

– τρία (3) στην Π.Ε. Πρεβέζης,

  • ένα (1) στην Π.Ε. Τρικάλων,
  • δύο (2) στην Π.Ε. Φλώρινας,

  • τέσσερα (4) στην Π.Ε. Χαλκιδικής,

  • δύο (2) στην Π.Ε. Χανίων

  • Από το μεσημέρι του Σαββάτου ο δήμος Ικαρίας με δελτίο Τύπου επιβεβαίωσε το θετικό κρούσμα κορωνοϊού, καλώντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τους προβλεπόμενους ελέγχους ενώ παράλληλα αναφέρει οτι θα γίνουν προληπτικές απολυμάνσεις σε δημόσια κτίρια και πλατείες.

    Αναλυτικά:

    Μετά την επιβεβαίωση θετικού κρούσματος στην Ικαρία, για το οποίο ήδη διενεργείται ιχνηλάτηση, οφείλουμε ως Δήμος να τονίσουμε ξανά ότι είναι υποχρέωση ΟΛΩΝ μας η τήρηση των μέτρων. Η προσπάθεια έχει αποτέλεσμα μόνο όταν γίνεται συλλογικά τόσο από την τοπική κοινωνία όσο κι από τους επισκέπτες της. Οι συνθήκες μας επιβάλλουν να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης και με σύνεση, ψυχραιμία και κοινωνική ενότητα να τηρήσουμε τους κανόνες προφύλαξης με προσοχή και ατομική υπευθυνότητα.

    Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τους προβλεπόμενους ελέγχους όμως παράλληλα κάνουμε έκκληση στους δημότες μας να αναλογιστούν ότι αυτό που θα μας προστατεύσει πάνω απ’ όλα είναι η ευθύνη που φέρουμε ως άτομα και ο σεβασμός απέναντι στον συνάνθρωπό μας.

    Ο Δήμος Ικαρίας έχει ήδη προγραμματίσει για τις αμέσως επόμενες ώρες και ημέρες προληπτικές απολυμάνσεις σε δημόσια κτίρια και πλατείες. Ταυτόχρονα τηρείται απαράβατα η χρήση μάσκας κι όλων των υπολοίπων προληπτικών μέτρων στα δημοτικά κτίρια κι ενισχύονται τα μέτρα προστασίας με ενδεχόμενη τροποποίηση σε ωράρια και λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών από τη Δευτέρα 10.8.2020.

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ!!!

    ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

     

    Related posts

    Τραυματισμός 13χρονης σε καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον Μεσόκαμπο Σάμου

    admin

    Δήμος Ανατ. Σάμου: Τον Νοέμβριο ξεκινούν οι δημοπρασίες για 4 ακίνητα

    admin

    Σάμος: Η οικογένεια του Omar Khaled Mughmas αναζητά τον 24χρονο που φέρεται να έπεσε στη θάλασσα

    admin

    «Οίνος ευφραίνει…» Μια σπονδυλωτή θεατρική πρόταση στη Σάμο

    admin

    Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου απαντά στον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ

    admin

    Δηλώσεις Συγκομιδής Σταφυλιών 2025-2026: Προθεσμία υποβολής έως 15 Δεκεμβρίου

    admin

    Χωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση εργαζομένων με τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Σάμου

    admin

    Γνωρίστε το Μπριτζ: Δωρεάν Μαθήματα σε Βαθύ & Καρλόβασι

    admin

    “Φίμωτρο” στους Υγειονομικούς: Εντολή της 2ης ΥΠΕ «κόβει» συνεντεύξεις – Άμεση Αντίδραση από Ιατρικό Σύλλογο Σάμου

    admin