22/05/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Νέος λιμενάρχης Σάμου ο Μανούσος Αντώνιος, αναλαμβάνει στα τέλη Ιανουαρίου

Σε αλλαγή ηγεσίας στο Λιμεναρχείο Σάμου προχωρά το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής στα τέλη Ιανουαρίου, με τον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Μανούσο Αντώνιο να αναλαμβάνει τα ηνία της υπηρεσίας. Η τοποθέτηση αυτή σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα περίοδο για τη μονάδα, η οποία παραμένει στο επίκεντρο των επιχειρησιακών απαιτήσεων του ανατολικού Αιγαίου.

Ο νέος λιμενάρχης αναμένεται στο νησί τις επόμενες ημέρες, φέροντας ένα βαρύ υπηρεσιακό υπόβαθρο από θέσεις ευθύνης και αποστολές στο εξωτερικό. Η εμπειρία του κρίνεται καθοριστική για τη διοίκηση ενός λιμεναρχείου που λειτουργεί σταθερά υπό συνθήκες αυξημένης ετοιμότητας.

Ο απερχόμενος λιμενάρχης, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Δημήτρης Τσινιάς, μετακινείται στην Πρώτη Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά. Η θητεία του στη Σάμο συνέπεσε με την ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο του μεταναστευτικού, κατά την οποία η τοπική υπηρεσία κλήθηκε να διαχειριστεί σύνθετες προκλήσεις και συνεχή πίεση στα θαλάσσια σύνορα.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σάμος: Κραυγή αγωνίας από τους αστυνομικούς – «Με 45% έλλειψη προσωπικού, καλοκαίρι δεν βγαίνει»

Αεροναυτικές ασκήσεις βόρεια της Ικαρίας τη Δευτέρα

Σύλληψη 42χρονου στο Πυθαγόρειο για πλαστογραφία και απάτη

Δύο συλλήψεις για μουσική πάνω από τα επιτρεπτά όρια σε καταστήματα στη Σάμο

Άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2026» την Πέμπτη στη Σάμο

Κάνναβη, κινητά και συσκευή GPS βρέθηκαν σε 43χρονο στο λιμάνι της Σάμου