23/05/2026
ΠολιτιστικάΣαμιακά

Nigel McGilchrist: Ο άνθρωπος που φέρνει τον Πυθαγόρα και τη Σάμο στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο

Σε μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση που διοργανώθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 από το Σύλλογο Καρλοβασιτών Αττικής σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Ανάβασις», παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του κορυφαίου Βρετανού ακαδημαϊκού και συγγραφέα Nigel McGilchrist με τίτλο “When The Dog Speaks The Philosopher listens”.

Το έργο, που πραγματεύεται τη συνεισφορά του φιλοσόφου Πυθαγόρα και του νησιού της Σάμου στο δυτικό πολιτισμό, αποτέλεσε αντικείμενο ενδιαφέρουσας συζήτησης στην οποία συμμετείχαν ο ιστορικός Μιχάλης Κατσικαρέλης και ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαργαρίτα Ικαρίου.

Ο συγγραφέας, μιλώντας αρχικά στα ελληνικά και στη συνέχεια στη μητρική του γλώσσα, αναφέρθηκε στα σημαντικότερα σημεία του βιβλίου που αποτυπώνουν την επίδραση της Πυθαγόρειας φιλοσοφίας στον άνθρωπο και τη ζωή του.

Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Athens Book Space, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών φορέων, πλήθος Σαμίων, φίλοι του συγγραφέα και προσωπικότητες του πνευματικού και καλλιτεχνικού χώρου. Την επιτυχία της εκδήλωσης πλαισίωσε το κέρασμα με μοσχάτα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, χορηγού των πολιτιστικών δράσεων που αναδεικνύουν το νησί.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Εκλογές στον Σύλλογο Φίλων Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «ΕυΠο» στις 13 Ιουνίου

Σύλληψη στο Βαθύ για κλοπή 2.800 ευρώ από σπίτι

Αντίδραση του Συλλόγου Επαγγελματιών Πυθαγορείου μετά τον βανδαλισμό σε παραλιακή επιχείρηση

Οφθαλμολογικό ιατρείο «Διόραση»: Υψηλού επιπέδου φροντίδα όρασης στη Σάμο

Διεθνείς διακρίσεις για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 12 μέλη ΔΕΠ στους κορυφαίους ερευνητές

Ολοκληρώθηκε το έργο Σύζευξης ΙΙ στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου