30.5 C
Σάμος
05/07/2025
Σαμιακά

NOPERA..

Banner Samos24

Για πρώτη φορά τα διακριτικά ανθικά και φρουτώδη αρώματα του Μοσχάτου Σάμου συναντώνται με το ξύλο.

Το 2017 η NOPERA καινοτόμησε και προχώρησε στην οινοποίηση του Μοσχάτου Σάμου σε βαρέλι για την παρασκευή ξηρού κρασιού. Τα πιστοποιημένα βιολογικά αμπελοτόπια μας σε υψόμετρο 800 μέτρων, σε συνδυασμό με τις ελάχιστες παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση, αναδεικνύουν πλήρως τις δυνατότητες της ποικιλίας και του Σαμιώτικου terroir. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των πεντακοσίων λίτρων και το κρασί παρέμεινε εκεί για 6 μήνες, με την παρουσία των οινολασπών, πρακτική η οποία προσδίδει στο κρασί όγκο και ισορροπία. Το αποτέλεσμα είναι κρυμμένο στις μόλις 2500 αριθμημένες φιάλες.

Στη μύτη έχουμε πολυπλοκότητα και μέση ένταση. Αρχικά διακρίνεται το ξύλο αρκετά ήπιο, ενσωματωμένο με αρώματα φυτικά, που θυμίζουν εκχυλίσματα μεσογειακών βοτάνων.

Το στόμα είναι αντίστοιχο αυτού που μας προδιαθέτει η μύτη. Φρουτώδες, με εμφαση στο φρέσκο αχλάδι, το φρέσκο μανταρίνι και το φρέσκο βερύκοκο. Η οξύτητα είναι πολύ καλά εναρμονισμένη με το σύνολο. Η επίγευση είναι φρουτένια, με το ξύλο να “σβήνει” όμορφα και με μακρά διάρκεια.

Related posts

Ο Μητροπολίτης Σάμου στην παρουσίαση του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης – Ανακοινώσεις Υπ. Πολιτισμού

admin

Βόλτα με ουρές που λυγίζουν καρδιές!

admin

Κλήσεις για καταθέσεις σε Δήμαρχο και Συμβούλους για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στα Ρεματαίικα Πλατάνου Σάμου

admin

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου: Προτάσεις για αναβάθμιση Σχολικών υποδομών στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Σάμος: Ανάκαμψη-ρεκόρ τον Ιούνιο στις αφίξεις επιβατών από την Τουρκία μετά την αρχική κάμψη

admin

Παρουσιάστηκε το Αναπτυξιακό Σχέδιο των 1,038 δισ. € για Σάμο, Ικαρία, Φούρνους!

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου:Αγωνιστική «υποδοχή» του κυβερνητικού κλιμακίου στη Σάμο

admin

Πρώτη άφιξη του Superstar II της Seajets στο Καρλόβασι

admin

Κίνημα Δημοκρατίας Σάμου : Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σάμου – Ζητάμε λύσεις, όχι φιέστες!

admin