5.5 C
Σάμος
07/02/2025
Σαμιακά

NOPERA..

Για πρώτη φορά τα διακριτικά ανθικά και φρουτώδη αρώματα του Μοσχάτου Σάμου συναντώνται με το ξύλο.

Το 2017 η NOPERA καινοτόμησε και προχώρησε στην οινοποίηση του Μοσχάτου Σάμου σε βαρέλι για την παρασκευή ξηρού κρασιού. Τα πιστοποιημένα βιολογικά αμπελοτόπια μας σε υψόμετρο 800 μέτρων, σε συνδυασμό με τις ελάχιστες παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση, αναδεικνύουν πλήρως τις δυνατότητες της ποικιλίας και του Σαμιώτικου terroir. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των πεντακοσίων λίτρων και το κρασί παρέμεινε εκεί για 6 μήνες, με την παρουσία των οινολασπών, πρακτική η οποία προσδίδει στο κρασί όγκο και ισορροπία. Το αποτέλεσμα είναι κρυμμένο στις μόλις 2500 αριθμημένες φιάλες.

Στη μύτη έχουμε πολυπλοκότητα και μέση ένταση. Αρχικά διακρίνεται το ξύλο αρκετά ήπιο, ενσωματωμένο με αρώματα φυτικά, που θυμίζουν εκχυλίσματα μεσογειακών βοτάνων.

Το στόμα είναι αντίστοιχο αυτού που μας προδιαθέτει η μύτη. Φρουτώδες, με εμφαση στο φρέσκο αχλάδι, το φρέσκο μανταρίνι και το φρέσκο βερύκοκο. Η οξύτητα είναι πολύ καλά εναρμονισμένη με το σύνολο. Η επίγευση είναι φρουτένια, με το ξύλο να “σβήνει” όμορφα και με μακρά διάρκεια.

Related posts

Τα Διαμάντια της Σάμου: Μοσχάτα διαχρονικά συνεταιριστικά κρασιά 

admin

Οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Μεσαίου Καρλοβάσου εκπαιδεύτηκαν στις Πρώτες Βοήθειες

admin

Πρόσκληση στην κοπή της πίτας του Περιφερειακού Τμήματος Σάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

admin

Κρίσιμη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Σάμου – Οι ελλείψεις σε αριθμούς

admin

Κάλεσμα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

admin

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ελλάδας για το Καμπ Σάμου

admin

Σάμος: Δεν κατάφερε να προσγειωθεί το αεροπλάνο της Sky Express

admin

Κρούσματα ψώρας στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου – Ανησυχία για τη μετάδοση

admin

Σάμος, Ικαρία και Φούρνοι στην EMITT 2025: Προβολή των νησιών στην Κωνσταντινούπολη

admin