26/02/2025
Σαμιακά

Νοσοκομεία Σάμου-Ικαρίας: Το ΚΚΕ αντιδρά στην απάντηση του υπουργού υγείας

Έντονη ήταν η αντίδραση των ΤΕ Σάμου και Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ στην απάντηση του Υπουργού Υγείας σε επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή σχετικά με τα νοσοκομεία και τις δομές υγείας του νομού Σάμου. Σε σχόλιό τους, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για προκλητική στάση απέναντι στην αγωνία των νησιωτών και αθέτηση των υποσχέσεων της.

Για την απάντηση του υπουργού Υγείας στην επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για τα νοσοκομεία και τις δομές υγείας του νομού Σάμου

Λίγες μέρες μετά τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο νομό Σάμου, με συμμετοχή πάνω από 80 σωματείων και φορέων των νησιών της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, το ΚΚΕ έφερε το θέμα στη βουλή με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε.

Προκλητική η κυβέρνηση απέναντι στην αγωνία των νησιωτών

Οι απαντήσεις του υπουργού εμπορευματοποίησης της υγείας ήταν προκλητικές για το λαό και τη νεολαία που έδειξαν με την κινητοποίησή τους την αγωνία τους.

Ενώ το Σεπτέμβρη είχε δεσμευτεί ότι θα προκηρυχθούν όλες οι κενές θέσεις στο νοσοκομείο της Σάμου, έρχεται 5 μήνες μετά να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση, που στέκεται «κλαρίνο» στις απαιτήσεις εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλοεπιχειρηματιών και νατοϊκών, ότι αθετεί ακόμα και αυτές τις υποσχέσεις της. Συγκεκριμένα προκηρύσσει για το νοσοκομείο της Σάμου 11 από τις 47 κενές θέσεις γιατρών (δηλαδή λιγότερα από το ¼), ενώ δεν είπε κουβέντα για τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό, όπως δεν είπε κουβέντα για το νοσοκομείο της Ικαρίας, αλλά και για τις άλλες δομές υγείας σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους που επίσης έχουν τεράστιο πρόβλημα. Επομένως το Σεπτέμβρη είπε ψέματα (κάτι που έχει καταλάβει από καιρό όλος ο λαός) και τώρα λέει ότι δε θα καλυφθούν οι θέσεις στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας.

Με βάση τα παραπάνω είναι φανερό ότι όταν ο υπουργός ισχυρίζεται ότι ικανοποιεί τα αιτήματα του λαού της Σάμου (αλήθεια γιατί δεν αναφέρεται στην Ικαρία;) λέει πάλι ψέματα.

Είναι πρόκληση για το λαό της Σάμου να του λέει ο υπουργός ότι θα πρέπει να πανηγυρίζει επειδή, αν δε βγουν άγονες οι θέσεις, θα είναι καλυμμένες οι μισές θέσεις γιατρών του νοσοκομείου! Πόση κοροϊδία σε λίγες φράσεις!

Το ότι καμαρώνει επειδή οι 11 θέσεις που προκηρύσσονται είναι οι περισσότερες που έχουν προκηρυχθεί για το νοσοκομείο της Σάμου επιβεβαιώνει τα χάλια της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, που έχουν φέρει τα νοσοκομεία του νομού σε αυτή την κατάσταση. Ας  μην καμαρώνει λοιπόν λες και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ, άλμα πάνω από χαρτοπετσέτα κάνει.

Αντικομμουνισμός το συστατικό κάθε αντιλαϊκής πολιτικής

Απέναντι στα επιχειρήματα του λαού της Σάμου, καθώς το υπόμνημα των σωματείων και φορέων επικαλέστηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, ο υπουργός εμπορευματοποίησης της υγείας απάντησε –τι πρωτότυπα- με ειρωνεία και αντικομμουνισμό. Αυτό δείχνει την ενόχλησή του για τις λαϊκές κινητοποιήσεις, γιατί αυτές τον στριμώχνουν αυτόν και την κυβέρνηση.

Ανάγκη τώρα να κλιμακωθεί ο αγώνας- Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 28 Φλεβάρη σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους

Για να μην έχουμε «Τέμπη» της υγείας και για να επιβάλλουμε λύσεις είναι μονόδρομος η συνέχιση και η κλιμάκωση της πάλης για δημόσια, δωρεάν υψηλού επιπέδου υγεία για όλους, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.

Πρώτος σταθμός μπροστά μας η απεργία στις 28 Φλεβάρη, που γίνεται ενάντια στη συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη, να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αλλά και να ανατραπούν οι πολιτικές που έφεραν τα Τέμπη, που είναι ίδιες με τις πολιτικές που οδηγούν σε εκατοντάδες τομείς σε νέα «Τέμπη».

Άμεσα ο λαός να δυναμώσει τον αγώνα του να κλιμακώσει τη δράση του. Άλλη λύση δεν υπάρχει, αυτός είναι ο δρόμος για να πάψει η κοροϊδία και να δούμε λύσεις. Σε αυτή την υπόθεση και στις μάχες που είναι μπροστά μας το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα δίνουν σταθερά όλες τους τις δυνάμεις.

 

width="500" height="500" />

Related posts

Ξεχωριστή βράβευση για τους Σαμιώτες στρατηγούς από τη Μητρόπολη

admin

“Η παιδιατρική κλινική δεν έκλεισε” – Οι δηλώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Σάμου

admin

Έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου για το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής

admin

ΕΝΗΜΑΕΚ: Ελλείψεις προσωπικού στα αεροδρόμια Σάμου και Ικαρίας

admin

Ξεκινούν τα δρομολόγια τον Μάρτιο: Dodekanisos Pride από το Πυθαγόρειο!

admin

Το Εργατικό Κέντρο για το κλείσιμο της Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο της Σάμου

admin

Εκδήλωση για τον Οινοτουρισμό στη Σάμο: «Χαρίζοντας Οινοτουριστικές Εμπειρίες»

admin

Αναστέλλεται η λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής για τρεις ημέρες λόγω έλλειψης παιδιάτρων

admin

Παράταση ζητούν οι επιχειρηματίες της Σάμου για την αδειοδότηση κατασκευών σε χερσαίες ζώνες λιμένων

admin