32.2 C
Σάμος
17/07/2024
Δήμος

O Δήμος Δυτικής Σάμου για την μηνυτήρια αναφορά

«Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που βάλουν κατά της μηνυτήριας αναφοράς του Δήμου Δυτικής Σάμου σχετικά με την άρνηση παραλαβής και εξεύρεσης λύσεων για την πρόοδο δύο εξαιρετικά σημαντικών για τη Δυτική Σάμο έργων και μας προσάπτουν την πρόθεση διχασμού του νησιού έχουμε να καταθέσουμε τα εξής πραγματικά γεγονότα:

Εξ αρχής ζητήσαμε επανειλημμένα την εξεύρεση λύσης προκειμένου να μας παραδοθούν τα έργα που αφορούν το Κολυμβητήριο Καρλοβάσου και το Βιολογικό Καθαρισμό Μαραθοκάμπου, είτε μέσω συνάψεως προγραμματικής σύμβασης, είτε με οποιοδήποτε άλλο νομικά επιτρεπτό τρόπο.

Οι προσπάθειες αυτές είτε αγνοήθηκαν είτε απορρίφθηκαν, ενώ το αρμόδιο Υπουργείο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα παρά την υποβολή ερωτημάτων μας δεν έπαιρνε σαφή θέση.

Έχοντας εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες συναινετικής επίλυσης των νομικών ζητημάτων σχετικά με την ερμηνεία του Ν. 4600/2019 που αφορά τη δημιουργία και τις υποχρεώσεις των δύο δήμων της Σάμου, αφού λάβαμε και την γνώμη εξειδικευμένων νομικών στα διοικητικά θέματα, επιδιώξαμε και πετύχαμε την από κοινού συνάντηση των δύο Δημάρχων της Σάμου με το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΣ κο. Σταυριανουδάκη με την παρουσία του Βουλευτή Ν. Σάμου.

Κατόπιν των ανωτέρω και αφού το Υπουργείο απέστελλε έγγραφο που επιβεβαίωνε την ορθότητα των θέσεων του Δήμου μας, ζητήσαμε και πάλι να μας παραδοθούν τα εν λόγω έργα.

Για ακόμη μία φορά οι προσπάθειές μας έπεσαν στο κενό!

Πλέον μονόδρομος κατέστη η προσφυγή μας στη δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου και άνευ προθέσεως προσωποποίησης των τυχόν ευθυνών και πολιτικοποίησης του θέματος όπου με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς.

Όλες οι ενέργειες του Δήμου μας έγιναν με γνώμονα την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία και στους δημότες μας, την διεκδίκηση των δικαιωμάτων ποιότητας ζωής και ισόρροπης ανάπτυξης του Δήμου Δυτικής Σάμου και την άρνηση αποδοχής της πιθανότητας μη ολοκλήρωσης των ζωτικών αυτών έργων, παρά το τεράστιο ποσό δημοσίου χρήματος που έχει μέχρι σήμερα διατεθεί για αυτά.

Επισυνάπτεται αναλυτική έκθεση των πραγματικών γεγονότων για την αποφυγή εντυπώσεων και παρεξηγήσεων.

Γραφείο Δημάρχου»
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Related posts

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Γιάννη Πατηνιώτη

admin

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Μνημόσυνο για τους δύο ήρωες πιλότους

admin

Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση της αντλίας στο κεντρικό αντλιοστάσιο Πυθαγορείου

admin

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πυρκαγιάς της 13ης Ιουλίου 2022 στην Πλάκα Παλαιοχωρίου

admin

Βαγγέλης Καρράς: Σε κίνδυνο οι χρηματοδοτήσεις για έργα στο Πυθαγόρειο

admin

Καρλόβασι: Σύγχρονο ΑΤΜ και κτιριακή ανακαίνιση στην Εθνική Τράπεζα

admin

Ολοκληρώθηκε η καθαίρεση των κωδωνοστασίων στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Κοκκάρι

admin

Πολιτική Προστασία Δήμου Ανατολικής Σάμου: Βροχές και καταιγίδες μέχρι νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης

admin

Σχόλιο Γ. Στάντζου για τη χρηματοδότηση προγράμματος «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024»

admin