13.3 C
Σάμος
04/03/2025
Σαμιακά

Όλη η Σάμος μια φωνή για τους νεκρούς στα Τέμπη

Ενσωμάτωση Banner

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, η Σάμος τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη μέσω δύο εκδηλώσεων μνήμης και διαμαρτυρίας.

Στην Πλατεία Πυθαγόρα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σύντομες ομιλίες, με κυρίαρχο μήνυμα την ανάγκη για απόδοση ευθυνών σχετικά με το τραγικό συμβάν. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ανάγνωση του κειμένου της εναρκτήριας ομιλίας της κεντρικής εκδήλωσης στην Αθήνα από τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών.

Τον λόγο πήρε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σάμου, κ. Πένη Δεμερτζή, η οποία τόνισε την ανάγκη για δικαιοσύνη και δικαίωση των οικογενειών. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, η φιλόλογος Κάτια Κάλυβα διάβασε το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, «Ποτέ δεν φεύγουν τα νεκρά παιδιά», ενώ ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων και κατόπιν πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στο Καρλόβασι, το Εργατικό Κέντρο Σάμου κάλεσε σε κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία, συμμετέχοντας στο γενικό πανελλαδικό αίτημα για δικαιοσύνη. Η συγκέντρωση περιλάμβανε ομιλίες που επικεντρώθηκαν στις ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης, με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν τη συλλογική θλίψη και απαίτηση για λήψη ουσιαστικών μέτρων με στόχο τη δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών.

Proteas Blu Resort

Related posts

1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου: “Ενώνουμε τις Φωνές μας” – Πανελλήνια Δράση κατά του Εκφοβισμού

admin

Λιγοστές οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις στον Δήμο Ανατολικής Σάμου: Τι απαντά η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

admin

Σάμος: Νέο συλλαλητήριο για τα Τέμπη: «Δεν θα συγκαλυφθεί το έγκλημα»

admin

Α´ Κατανυκτικός Εσπερινός (της Συγχωρήσεως) στην Ι. Μ. Σάμου

admin

Ανδριανή Ρήνα: Επιστημονική Ερευνήτρια από τον Μαραθόκαμπο της Σάμου στο Χάρβαρντ

admin

2 Μαρτίου σαν σήμερα 1913, η απελευθέρωση της Σάμου

admin

Σάμος: Δύο τροχαία ατυχήματα τα ξημερώματα

admin

Πενταετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου Καλλινίκου στη Σάμο

admin

Σταμάτης Φιλιππής: Μαζική κάθοδος στο Υπουργείο Υγείας στις 31 Μαρτίου

admin