02/05/2026
Σαμιακά

Πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος στη Χώρα Σάμου στις 9 και 10 Μαΐου

Με Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου ξεκινά το Σάββατο 9 Μαΐου 2026 η ετήσια πανήγυρη του Ιερού Ναού του Αγίου Ενδόξου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εκ Χώρας Σάμου, που βρίσκεται έξω από την Χώρα.

Ο Εσπερινός θα αρχίσει στις 19:00, με χοροστατούντα τον Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιο. Μετά το πέρας της ακολουθίας θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νεομάρτυρος περί τον Ιερό Ναό.

Την Κυριακή 10 Μαΐου 2026, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, ο εορτασμός θα συνεχιστεί από τις 07:00 έως τις 10:30 με τον Πανηγυρικό Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου κ. Ευσεβίου. Το απόγευμα, στις 18:30, θα τελεστεί ο Μεθέορτος Εσπερινός.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Νωρίτερα φέτος οι μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες – εντοπίστηκαν και στα νερά της Σάμου

Σάμος: Έφτασαν οι πρώτοι 150 Βρετανοί τουρίστες της Jet2 μετά από 8 χρόνια προσπαθειών

Τροποποιείται το δρομολόγιο του Blue Star Myconos από Θεσσαλονίκη λόγω κακοκαιρίας

Πορεία, κατάθεση στεφάνων, ομιλίες και συναυλία οι εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Σάμο

Αρχιπέλαγος: Σταχτοδέλφινο ανάμεσα σε Χίο και Ικαρία

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: «Νοσοκομείο χωρίς γιατρούς, εφημερίες που δεν βγαίνουν»