23/10/2025
Σαμιακά

Λιγοστές οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις στον Δήμο Ανατολικής Σάμου: Τι απαντά η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Αντιδράσεις και παράπονα προκάλεσαν οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, με τους κατοίκους να εκφράζουν δυσαρέσκεια για τον περιορισμένο αριθμό των δράσεων. Στο μικροσκόπιο των κριτικών βρέθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μαρία Πανουράκη Κονδύλη, η οποία απάντησε στα παράπονα μέσω συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αρμονία”.

Η κ. Κονδύλη απέδωσε την μειωμένη αποκριάτικη δραστηριότητα σε μια σειρά από απρόβλεπτα γεγονότα και δυσκολίες. Η κ. Πανουράκη Κονδύλη ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος ήταν ο χρηματοδότης όλων των εκδηλώσεων, ακόμη και αυτών που παρουσιάστηκαν από τις κοινότητες . Tο βαρύ πένθος που σκίασε την Τσικνοπέμπτη, λόγω της απώλειας της Ιωάννας Μαυρατζώτη, επηρέασε σημαντικά το κλίμα και τη διάθεση των κατοίκων. Επιπλέον, η έξαρση της γρίπης τύπου Α, που προσέβαλε πολλούς υπαλλήλους του Δήμου, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας, δυσχέρανε τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο, η καθυστερημένη ψήφιση του προϋπολογισμού, μόλις δέκα ημέρες πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, περιόρισε δραματικά τον χρόνο για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων και υλικών. Παράλληλα, η απροθυμία των τοπικών επαγγελματιών να παράσχουν υλικά χωρίς άμεση πληρωμή, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας, αποτέλεσε ένα ακόμα εμπόδιο.

Η κ. Κονδύλη επανέλαβε τη δέσμευση του Δήμου για τη στήριξη των τοπικών συλλόγων, διαβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος χρηματοδοτεί τις εκδηλώσεις τους, ανεξαρτήτως του ποιος εμφανίζεται ως διοργανωτής. Ανακοίνωσε, επίσης, τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το 2025, όπου οι σύλλογοι θα μπορούν να αναρτούν τις εκδηλώσεις τους, αποφεύγοντας τις ασυντόνιστες εκδηλώσεις και ενημερώνοντας το κοινό.

Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την πρόθεση για συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Σάμου για τη διοργάνωση μιας μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, ενώ τόνισε ότι ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων για το επόμενο έτος θα ξεκινήσει νωρίτερα.

Σχετικά με τα παράπονα για την απουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής από το “Καδή” του Πολιτιστικού Συλλόγου “Καπετάν Λαχανάς”, η κ. Κονδύλη διευκρίνισε ότι η ίδια είχε προγραμματισμένη υποχρέωση, αλλά άλλοι εκπρόσωποι του Δήμου θα παρευρίσκονταν. Διέψευσε, δε, κάθε υπόνοια για προβλήματα με τον εν λόγω σύλλογο.

Related posts

Κίνδυνος διακοπής συνεργασίας φαρμακοποιών με ΥΠΕΘΑ στη Σάμο

admin

Επιμελητήριο Σάμου: Να αλλάξει ο μηχανισμός παρακρατήσεων — Επιστολή στον Πιερρακάκη

admin

Βουτιά 17,2% στις γεννήσεις σε Σάμο και Ικαρία – Οι θάνατοι ξεπερνούν σταθερά τις γεννήσεις σε όλη την ΠΒΑ

admin

Καταστροφές πυρομαχικών της 79 ΑΔΤΕ στο ΠΒ Στεφάνας

admin

Αυτοί είναι οι πρώτοι επτά στις εκλογές της ΕΟΣ Σάμου

admin

Σάμος: 4 υποθέσεις απάτης εξιχνιάστηκαν – Μέλη κυκλώματος οι δράστες

admin

Γενική Συνέλευση Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου στον Πύργο

admin

Τραυματισμός 13χρονου σε καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον Μεσόκαμπο Σάμου

admin

Δήμος Ανατ. Σάμου: Τον Νοέμβριο ξεκινούν οι δημοπρασίες για 4 ακίνητα

admin