27/11/2025
Περιφερειακά

Παρέμβαση Μουτζούρη κατά δηλώσεων Νύκτα για τα ΜΜΕ

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Νίκου Νύκτα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις εορταστικές δράσεις στους εμπορικούς δρόμους της Χίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Νύκτας προέτρεψε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες – τον Δήμο Χίου, το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο – να δοθεί ένα ποσό των 500 ευρώ προς τους δημοσιογράφους ώστε να σταματήσουν οι «ενοχλητικές» ερωτήσεις.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση για να καταδείξει τη θέση της Περιφερειακής Αρχής σχετικά με τον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στην τοποθέτησή του, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «όλοι στην Περιφερειακή Αρχή τρέφουν απεριόριστο σεβασμό, εκτίμηση και στήριξη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στους δημοσιογράφους, οι οποίοι καθημερινά υπηρετούν υπό δύσκολες νησιωτικές συνθήκες το πολύτιμο αγαθό της ενημέρωσης».

Η αντίδραση των Μέσων της Χίου

Τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Χίου («Αλήθεια», «Αστραπάρης», «Κουνούπι», «Πατρίδα», «Πολίτης»), με κοινή ανακοίνωσή τους, κατήγγειλαν τη συμπεριφορά των συμμετεχόντων στη συνέντευξη Τύπου. Υπογράμμισαν ότι αντιμετωπίστηκαν με απαξιωτικό τρόπο και δέχθηκαν ανήκουστες εκφράσεις, οι οποίες κορυφώθηκαν από τη δήλωση ότι «η κριτική του Τύπου μπορεί να εξαγοραστεί με ένα πεντακοσάρικο».

Στην ανακοίνωσή τους, οι δημοσιογράφοι επισήμαναν πως η στάση αυτή προσβάλλει το έργο και τη συνεισφορά τους, προσθέτοντας ότι η όποια κριτική δεν μπορεί ούτε να εξαγοραστεί ούτε να φιμωθεί. Η κοινή δήλωση κατέληξε με τη δημόσια καταγγελία των συμπεριφορών αυτών.

Related posts

Συνάντηση Μουτζούρη με πυροσβέστες για ελλείψεις και υποστελέχωση

Διαμαρτυρία για ανεπαρκή αεροπορική εξυπηρέτηση στη Σάμο

Θησαυροί του Β. Αιγαίου: Η πορεία πιστοποίησης 5 εμβληματικών προϊόντων

Σε τέσσερα περίπτερα η φετινή αποστολή της Π.Β.Α. στη Θεσσαλονίκη

H Περιφέρεια Β. Αιγαίου διαψεύδει τις φήμες: Κανένα νησί δεν αποκλείστηκε από τη σύνδεση με τον Βόλο

Μουτζούρης για Πολυτεχνείο: «Ζωντανό σύμβολο αντίστασης – Η Δημοκρατία απαιτεί συνεχή αγώνα»