23.3 C
Σάμος
04/05/2025
Σαμιακά

Δημοτικό Σχολείο Βαθέος: Πειράματα και δημιουργίες από τους μαθητές του Ομίλου Φυσικής

Μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις αποκτούν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους στον Όμιλο Φυσικής. Κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου, το πρόγραμμα επικεντρώθηκε στη μελέτη και την κατανόηση φαινομένων όπως η ατμοσφαιρική πίεση, η υδροστατική πίεση και η άνωση.

Πολλές ήταν οι απορίες των μαθητών που αποτέλεσαν και το έναυσμα για τις δραστηριότητες και τα πειράματα. Ερωτήματα όπως:

  • Πώς γίνεται να μην ξεχειλίζει το νερό στην ποτίστρα των πουλιών;
  • Πώς πίνουμε νερό με το καλαμάκι;
  • Πώς φτάνει το νερό στον 7ο όροφο μιας πολυκατοικίας;
  • Γιατί μια πέτρα είναι ελαφρύτερη μέσα στη θάλασσα;

Οι παραπάνω απορίες απαντήθηκαν μέσω πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν από τους μαθητές, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κας Κατερίνας Οτατζίογλου.

Με τη χρήση ευρέως διαθέσιμων υλικών, όπως μπουκάλια, καλαμάκια, μπαλόνια και βαμβάκι, οι μαθητές σχεδίασαν και υλοποίησαν πειράματα που τους βοήθησαν να κατανοήσουν τις βασικές αρχές της Φυσικής.

Στην τελική φάση του τριμήνου, τα παιδιά προχώρησαν στη δημιουργία εργαλείων και συσκευών που σχετίζονται με τις αρχές της Φυσικής, όπως:

  • Μανόμετρο
  • Συγκοινωνούντα Δοχεία
  • Κούπα του Πυθαγόρα

Η δημιουργική προσέγγιση του Ομίλου Φυσικής αποδεικνύει πως η επιστήμη μπορεί να γίνει ένα συναρπαστικό παιχνίδι, εμπλέκοντας τα παιδιά ενεργά στη διαδικασία της μάθησης, ενισχύοντας παράλληλα το ενδιαφέρον και την κατανόησή τους για τον φυσικό κόσμο.

Το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος Σάμου συνεχίζει να στηρίζει και να προάγει δραστηριότητες που προάγουν τη βιωματική μάθηση και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα των μαθητών του. Μέσα από προγράμματα όπως ο Όμιλος Φυσικής, οι μαθητές ανακαλύπτουν ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και δημιουργία.

Related posts

Σαρωτικός ο ΝΑΟΚ: Κατέκτησε τις τρεις πρώτες θέσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλιείας με Φελλό

admin

Το Explora 1 “στόλισε” το λιμάνι της Σάμου – Ημερήσια παραμονή του κρουαζιερόπλοιου

admin

Φωτιά σε κοντέινερ στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου – Υπό έλεγχο η κατάσταση

admin

Θέση εργασίας Φυσικοθεραπευτή στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Καρλοβάσου

admin

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κ.Υ. Καρλοβασίου

admin

Πυροσβεστική: Έλεγχος συντονισμού στο Β. Αιγαίο με την άσκηση “ΠΥΡΣΟΣ” – Έρχεται η “ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ” σε πραγματικές συνθήκες

admin

Σάμος: Δυναμική Πρωτομαγιάτικη απεργία με πορεία στο Βαθύ

admin

Μαθητικό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ – Ημέρες Δράσης 2025 – Σάμος

admin

ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ: Όλοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς!

admin