06/11/2025
Περιφερειακά

Επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη “9η Γιορτή Μελιού & Τοπικών Προϊόντων 2025”

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη “9η Γιορτή Μελιού & Τοπικών Προϊόντων 2025”, που φιλοξενήθηκε από 30 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου. Η διοργάνωση της “ATLAS EXPO” αποτέλεσε ένα πενθήμερο γαστρονομικό bazaar, στο οποίο η Περιφέρεια παρουσίασε δυναμικά τα προϊόντα των νησιών της.

Η συμμετοχή της Π.Β.Α. έγινε χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ύστερα από τιμητική πρόσκληση των διοργανωτών, και επικεντρώθηκε στην προβολή των ποτών, αποσταγμάτων και οίνων των νησιών, συνοδευόμενων από παραδοσιακούς ουζομεζέδες και προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Το περίπτερο συγκέντρωσε χιλιάδες επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα brands και τις γεύσεις του Βορείου Αιγαίου.

Τον συντονισμό της αποστολής είχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ανάδειξης και Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου Δημήτρης Καλλίας (Λέσβου – Λήμνου), Νίκος Νύκτας (Χίου) και Άννη Ανδρεάδου (Σάμου – Ικαρίας), ενώ την οργάνωση ανέλαβε ο Πάνος Πίτσιος, στέλεχος marketing της Περιφέρειας. Την παρουσία ενίσχυσαν οι εθελόντριες Χρυσάνθη Καλλονιάτη, Ευστρατία Καρυοφύλλη, Άννα Κουνιάρη, Ειρήνη και Νίκη Σερέτη, που υποδέχονταν τους επισκέπτες με γευσιγνωσίες και ενημερωτικό υλικό.

Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής ήταν ο όμιλος “ATTICA GROUP”, μέσω των εταιρειών “BLUE STAR FERRIES” και “HELLENIC SEAWAYS”, που στηρίζουν σταθερά τη σύνδεση των νησιών με την Αττική. Στην παρουσίαση συμμετείχαν 35 επιχειρήσεις από όλο το Βόρειο Αιγαίο, αναδεικνύοντας το εύρος και την ποιότητα της τοπικής παραγωγής — από ούζο, κρασί και λικέρ μέχρι τυροκομικά, μέλι, ζυμαρικά, γλυκά και φυσικά καλλυντικά.

Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, οι Αντιπεριφερειάρχες υπογράμμισαν ότι η δράση αποτέλεσε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίας στην “ANUGA 2025” και έδωσε την ευκαιρία για άμεση προβολή των νησιωτικών προϊόντων στο αθηναϊκό κοινό. Όπως τόνισαν, στόχος ήταν «να μεταφερθεί στο υποσυνείδητο των καταναλωτών το μήνυμα πως το ούζο, το κρασί και οι παραδοσιακοί μεζέδες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του γαστρονομικού τουρισμού και πολιτισμού των νησιών του Βορείου Αιγαίου».

Η συμμετοχή κρίθηκε απολύτως επιτυχημένη, με τα προϊόντα των νησιών να κερδίζουν τις εντυπώσεις και τη ζήτηση του κοινού, ενισχύοντας τη διατροφική και τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας.

Related posts

Κώστας Μουτζούρης: «Υποδειγματική και ταχύτατη κατασκευή του αλιευτικού έργου στην Αγία Παρασκευή Σάμου»

admin

1,18 εκατ. ευρώ για οδικές παρεμβάσεις στη Σάμο

admin

Υπογραφή σύμβασης για την αποκατάσταση του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Κωνσταντίνου

admin

Κλείνουν Υποκαταστήματα ΕΛΤΑ στο Βόρειο Αιγαίο: Έντονη δυσαρέσκεια Μουτζούρη

admin

Εγκαίνια του Αλιευτικού Καταφυγίου Αγίας Παρασκευής Σάμου την Τρίτη 4 Νοεμβρίου

admin

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την 28η Οκτωβρίου

admin

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου και Λογοδοσία Περιφερειακής Αρχής

admin

Προχωρά η Ακτοπλοϊκή Σύνδεση Θεσσαλίας – Βορείου Αιγαίου | Κοινή Διεκδίκηση

admin

Ευρεία τηλεδιάσκεψη για τους αγριόχοιρους στη Σάμο

admin