05/03/2025
Δήμος

Πλειοψηφία εν μέσω αμφιβολιών στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής 2025 του δήμου Δυτικής Σάμου

Ενσωμάτωση Banner

Στο επίκεντρο του αποψινού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Σάμου βρέθηκε η έγκριση του προγράμματος δράσεων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής για το 2025. Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία .

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κύριος Ευάγγελος Μαρνέζος, παρουσίασε το προτεινόμενο πρόγραμμα, ωστόσο η τοποθέτησή του φαίνεται να μην έπεισε πολλούς από τους παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους. Η δυσπιστία αυτή αποτυπώθηκε και στο αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας.

Η εντεταλμένη σύμβουλος Επιχειρησιακού προγραμματισμού δήμου Δυτικής Σάμου κ. Μαρία Φιλιππή, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την αύξηση του προϋπολογισμού. «Τα προηγούμενα χρόνια τα έξοδα έφταναν περίπου τις 55.000€. Γιατί να φτάσουμε σήμερα στις 90.000€;» ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας επίσης τη χρήση μετρήσιμων δεικτών για την αποδοτικότητα των δράσεων. Επιπλέον, σχολίασε τη σημαντική αύξηση των δαπανών τουριστικής προβολής από 7.000€ σε 20.000€.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Μάρκου, από την πλευρά του, έθεσε υπό αμφισβήτηση τη στρατηγική αποδοτικότητας του προγράμματος, εκφράζοντας ανησυχίες για το πόσους τουρίστες μπορούν να φιλοξενήσουν οι υπάρχουσες υποδομές και πόσοι από αυτούς θα επιστρέψουν. Αναρωτήθηκε επίσης για τα οφέλη των “αδελφοποιήσεων” του δήμου, ζητώντας εκτίμηση της πραγματικής απόδοσης τους.

«Δεν ψηφίστηκα για να είμαι αρεστός. Ψηφίστηκα για να είμαι χρήσιμος», δήλωσε χαρακτηριστικά, Παράλληλα, τόνισε ότι «η κουλτούρα που φέρνουν κάποιοι πρέπει να φτάσει σε όλα τα επίπεδα», και υποστήριξε πως οι δράσεις του Δήμου χρειάζονται προστιθέμενη αξία και αποδοτικότητα.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, υπερασπίστηκε την πρόταση, τονίζοντας ότι «αν δεν σπάσουμε αυγά, ομελέτα δεν γίνεται». Υποστήριξε τον συνδυασμό των δράσεων προβολής με την ανάπτυξη υποδομών, διευκρινίζοντας πως οι πόροι του δήμου δεν πρόκειται να σπαταληθούν αλόγιστα.

Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, παρά τις έντονες τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Οι κ.κ. Φιλιππή και Μάρκου, μαζί με άλλους 6 συμβούλους, ψήφισαν “παρών”, ενώ 9 σύμβουλοι της πλειοψηφίας υποστήριξαν την έγκριση του προγράμματος.

Proteas Blu Resort

Related posts

Δυτική Σάμος: Αναζήτηση xώρου για καταφύγιο αδέσποτων ζώων

admin

Καιρός 27-28/2/2025: Ισχυρά φαινόμενα από το μεσημέρι της Πέμπτης

admin

Σύσκεψη με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Η Ανα.Σ.Α καταψήφισε τον Προϋπολογισμό του 2025, επισήμανε τη μείωση στους κρίσιμους δείκτες

admin

Λαϊκή Συσπείρωση: “Ο Προϋπολογισμός 2025 δεν καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου”

admin

Ανατολική Σάμος: Προετοιμασία για το κύμα ψύχους – Τηλέφωνα επικοινωνίας

admin

Αιφνιδιαστική συνάντηση Ανδρουλάκη – Δημάρχου Δυτικής Σάμου

admin

Συνεδρίαση και Λογοδοσία στον Δήμο Δυτικής Σάμου στις 24/2

admin

Δημήτρης Βογιατζής: Δύο μεγάλες παρεμβάσεις αναβαθμίζουν το Γήπεδο Χώρας!

admin