28/10/2026
Περιφερειακά

Πληρωμές 26,5 εκατ. ευρώ για έργα στο Βόρειο Αιγαίο το Α’ εξάμηνο του 2026

moytzoyris

Πληρωμές ύψους 26.572.501,32 ευρώ πραγματοποίησε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου το Α’ εξάμηνο του 2026, για έργα που αφορούν κυρίως οδικά δίκτυα, αναπλάσεις πλατειών και υποδομές, καθώς και πολιτιστικά και περιβαλλοντικά έργα. Το ποσό είναι αυξημένο κατά 27% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025, όταν οι πληρωμές είχαν φτάσει τα 20.851.028,87 ευρώ.

Το Περιφερειακό Ταμείο ενεργεί ως υπόλογος διαχειριστής των πιστώσεων του Αναπτυξιακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΑΠΔΕ), του ΕΣΠΑ και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Η διαδικασία εκκαθάρισης και πληρωμής γίνεται σε στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με τους υπόλοιπους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με τα Υπουργεία.

Ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα την υλοποίηση του αναπτυξιακού μας προγράμματος. Κάθε ευρώ που πληρώνεται, μεταφράζεται σε νέες θέσεις εργασίας, καλύτερες υποδομές και αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών μας. Διασφαλίζουμε τη διαφάνεια και την ταχύτητα στις χρηματοδοτήσεις προς τους αναδόχους μας».

Εθνικό Πρόγραμμα Προλαμβάνω
G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Σαντορίνη: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου βάζει το λεοντόψαρο στο πιάτο και κατακτά ρεκόρ Guinness

Μήνυμα Περιφερειάρχη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Σάμος: Αντικατάσταση του 50% των ταξί με πολυθέσια

Βόρειο Αιγαίο: Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο ζητούν λύσεις για τις φοιτητικές εστίες

Μουτζούρης για τα ναυάγια σε Λέσβο και Σάμο: «Βαθιά οδύνη και οργή» για τους 12 νεκρούς

Καλτάκης: «Η Σάμος δεν είναι αποθήκη της χώρας», απαιτεί άμεση απομάκρυνση των μεταναστών