21.1 C
Σάμος
20/10/2025
Σαμιακά

Επιστολή Κυριαζή σε Κικίλια: «Αποκαταστήστε άμεσα τα δρομολόγια»

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Σάμου από την απόφαση της Blue Star Ferries να αφήσει το νησί χωρίς δρομολόγιο για τέσσερις ημέρες, μετά την λήξη του απαγορευτικού απόπλου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Α. Κυριαζής, απέστειλε επείγουσα επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για την αποκατάσταση της ομαλής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού.

Στην επιστολή του, ο κ. Κυριαζής εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας για την απόφαση της εταιρείας, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά ευπαθών και άλλων εμπορευμάτων που βρίσκονται ήδη στο λιμάνι για αναχώρηση.

«Η διακοπή των δρομολογίων για τέσσερις ημέρες δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού μας», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, και προσθέτει: «Είναι απαράδεκτο να αφήνεται ένα νησί χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά όταν υπάρχουν εμπορεύματα που πρέπει να μεταφερθούν επειγόντως».

Ο κ. Κυριαζής ζητά από τον Υπουργό να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να μεριμνήσει για την άμεση επαναφορά των δρομολογίων της Blue Star Ferries, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω επιπλοκές και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς και της κοινωνίας της Σάμου.

Related posts

Αυτοί είναι οι πρώτοι επτά στις εκλογές της ΕΟΣ Σάμου

admin

Σάμος: 4 υποθέσεις απάτης εξιχνιάστηκαν – Μέλη κυκλώματος οι δράστες

admin

Γενική Συνέλευση Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου στον Πύργο

admin

Τραυματισμός 13χρονου σε καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον Μεσόκαμπο Σάμου

admin

Δήμος Ανατ. Σάμου: Τον Νοέμβριο ξεκινούν οι δημοπρασίες για 4 ακίνητα

admin

Σάμος: Η οικογένεια του Omar Khaled Mughmas αναζητά τον 24χρονο που φέρεται να έπεσε στη θάλασσα

admin

«Οίνος ευφραίνει…» Μια σπονδυλωτή θεατρική πρόταση στη Σάμο

admin

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου απαντά στον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ

admin

Δηλώσεις Συγκομιδής Σταφυλιών 2025-2026: Προθεσμία υποβολής έως 15 Δεκεμβρίου

admin