10/05/2025
Σαμιακά

Επιστολή Κυριαζή σε Κικίλια: «Αποκαταστήστε άμεσα τα δρομολόγια»

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Σάμου από την απόφαση της Blue Star Ferries να αφήσει το νησί χωρίς δρομολόγιο για τέσσερις ημέρες, μετά την λήξη του απαγορευτικού απόπλου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Α. Κυριαζής, απέστειλε επείγουσα επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για την αποκατάσταση της ομαλής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού.

Στην επιστολή του, ο κ. Κυριαζής εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας για την απόφαση της εταιρείας, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά ευπαθών και άλλων εμπορευμάτων που βρίσκονται ήδη στο λιμάνι για αναχώρηση.

«Η διακοπή των δρομολογίων για τέσσερις ημέρες δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού μας», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, και προσθέτει: «Είναι απαράδεκτο να αφήνεται ένα νησί χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά όταν υπάρχουν εμπορεύματα που πρέπει να μεταφερθούν επειγόντως».

Ο κ. Κυριαζής ζητά από τον Υπουργό να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να μεριμνήσει για την άμεση επαναφορά των δρομολογίων της Blue Star Ferries, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω επιπλοκές και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς και της κοινωνίας της Σάμου.

Related posts

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Εθνικό Σχέδιο Εναέριας Διάσωσης (ΕΣΕΔΑ) – Οριστικός Κατάλογος Βάσεων Ετοιμότητας, εκτός η Σάμος

admin

Έλλειψη Κερμάτων στη Σάμο: Παρέμβαση του Επιμελητηρίου στην Τράπεζα της Ελλάδος

admin

Καρλόβασι: Εορτασμός Ύψωσης Σημαίας Σαμιακής Επανάστασης 1821

admin

Tour De Samos 2025: Η 5η έκδοση του Αγώνα Ακριβείας Κλασικών Αυτοκινήτων έρχεται 6-9 Ιουνίου στη Σάμο

admin

Χρυσή Βαρδινογιάννη και Νικόλαος Ντε Γκρες στους Φούρνους με την Axion Hellas

admin

AQUA BLUE: Δρομολόγια πλοίου για Εύδηλο και Καρλόβασι έως 31/10/2025

admin

Ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Αλ. Κουβακάς για φωτιά ΧΥΤΑ Σάμου: «Βελτιώνεται η κατάσταση»

admin

Ε.Κ. Σάμου: Ηχηρό «Όχι» στα σχέδια εγκατάστασης 52 ανεμογεννητριών στην Ανατολική Σάμο

admin

Συναγερμός στη Σάμο: Πυρκαγιά σε εξέλιξη στον ΧΥΤΑ

admin