24/06/2026
Σαμιακά

Σάμος: Αντιδράσεις για τους αυστηρούς ελέγχους της ΕΛΑΣ – «Εγώ είμαι κύριοι ο κακοποιός, ξεπέρασα το όριο των ντεσιμπέλ κατά μία μονάδα»

bar-876465_1280

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έλεγχοι της αστυνομίας στη Σάμο, με στόχο την καταπολέμηση της παραβατικότητας, ωστόσο η αυστηρότητα που επιδεικνύεται έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους επαγγελματίες του νησιού.

Οι εντατικοί έλεγχοι αφορούν κυρίως τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την τήρηση των ορίων ηχορύπανσης. Μία από τις πρόσφατες περιπτώσεις που προκάλεσε αίσθηση ήταν η σύλληψη του ιδιοκτήτη υγειονομικού καταστήματος στο Κόκκαρι, καθώς διαπιστώθηκε ότι η μουσική έπαιζε με ένταση 81 ντεσιμπέλ, δηλαδή μία μονάδα πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Ο ίδιος ο επιχειρηματίας, μετά τη σύλληψή του, εξέφρασε την αγανάκτησή του με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Εγώ είμαι κύριοι ο κακοποιός το ομολογώ ξεπέρασα το όριο τον ντεσιμπέλ κατά μία μονάδα 81 ντεσιμπέλ δηλαδή και ο έλεγχος έγινε αυτεπάγγελτα αφέθηκα ελεύθερος πρό ολίγου με μήνυση εννοείται προς την επιχείρηση μου.. Λυπάμαι που είμαι από αυτούς που έμειναν τελικά στον τόπο μου και επένδυσα εδώ γιατί δεν αξίζει δυστυχώς!»

Η ανάρτησή του πυροδότησε συζητήσεις. Ενώ πολλοί συμφωνούν με την τήρηση των νόμων, εκφράζουν παράλληλα την ανησυχία τους για την «υπερβολική» αυστηρότητα των αρχών. Χρήστες των social media αναρωτιούνται αν «σε άλλα τουριστικά νησιά δεν βλέπουμε τέτοια πράγματα», υπονοώντας ότι οι έλεγχοι στη Σάμο είναι πιο αυστηροί σε σχέση με άλλες περιοχές.

Η επικρατούσα άποψη, που εκφράζεται από πολλούς, είναι πως θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή. Ναι στην τήρηση των νόμων και την καταπολέμηση της παραβατικότητας, αλλά όχι στις υπερβολές που παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων και την οικονομική ανάπτυξη του νησιού. Οι επαγγελματίες τονίζουν πως πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να εργαστούν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν.

Πάντως, από την πλευρά της η αστυνομία τονίζει πως οι επιχειρησιακές δράσεις, που περιλαμβάνουν και ελέγχους για την προστασία των ανηλίκων από το αλκοόλ, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Η Λαϊκή Συσπείρωση απέχει από τη διαδικασία για τις ανεμογεννήτριες

Θανατηφόρο τροχαίο με μοτοσικλέτα στην περιοχή της Αρέθουσας στην Ικαρία

Στα 854 ευρώ το κόστος του ταξιδιού μετ’ επιστροφής για μια τετραμελή οικογένεια με αυτοκίνητο στη Σάμο

Λειτουργούν εξειδικευμένα ιατρεία για ΙΦΝΕ στο Νοσοκομείο Σάμου

Λαμπρός ο εορτασμός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου

Έκτακτη, δια ζώσης συνεδρίαση για τις ανεμογεννήτριες και το Χωροταξικό των ΑΠΕ ζητάει η «ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο»