21/08/2025
Αστυνομικά - Λιμενικά

Απάτη με επιδόματα: Δύο υποθέσεις εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία της Σάμου

Περιγραφή εικόνας

Σε δύο σημαντικές υποθέσεις απάτης που έλαβαν χώρα στη Σάμο, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στην εξιχνίαση και την ταυτοποίηση των δραστών. Τα θύματα, κάτοικοι του νησιού, έχασαν συνολικά 3.700 ευρώ, πέφτοντας θύματα της ίδιας μεθόδου. Οι δράστες προσποιούνταν τους λογιστές ή υπαλλήλους γραφείων για να αποσπάσουν χρήματα με το πρόσχημα της καταβολής επιδομάτων.

Στην πρώτη περίπτωση, το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου εξιχνίασε μια απάτη που διαπράχθηκε πριν από εννέα μήνες, σε βάρος μιας γυναίκας. Ένας άγνωστος τηλεφώνησε στην παθούσα, υποδυόμενος τον λογιστή, και την έπεισε να μεταφέρει το ποσό των 3.000 ευρώ σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, με το πρόσχημα ότι επρόκειτο να λάβει κάποιο επίδομα. Από την έρευνα των αρχών, ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα—ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός—που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο τηλεφώνημα έγινε από τη σύνδεση του αλλοδαπού, ενώ τα χρήματα κατέληξαν στον λογαριασμό του Έλληνα δράστη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απάτη.

Στη δεύτερη υπόθεση, το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβασίων εξιχνίασε μια παρόμοια απάτη που συνέβη πριν από έξι μήνες, αυτή τη φορά σε βάρος ενός άνδρα. Ο δράστης, προσποιούμενος υπάλληλο λογιστικού γραφείου, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό του θύματος και να μεταφέρει το ποσό των 700 ευρώ. Μετά από έρευνα, η αστυνομία ταυτοποίησε μία 20χρονη Ελληνίδα ως την δράστιδα. Τα χρήματα είχαν μεταφερθεί στον δικό της τραπεζικό λογαριασμό. Και σε αυτή την περίπτωση, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.

Related posts

47χρονος συνελήφθη στο Πυθαγόρειο γιατί οδηγούσε μεθυσμένος

admin

Τέλος καλό, όλα καλά: Βρέθηκε ο αγνοούμενος ψαροντουφεκάς στο Ποτάμι

admin

Δικογραφία για ναρκωτικά σε 20χρονο στο Πυθαγόρειο

admin

Σάμος: Πρώτη σε παραβάσεις κράνους στο Βόρειο Αιγαίο

admin

Τι βρήκαν οι λιμενικοί στο σπίτι 55χρονου στην Ικαρία

admin

Τροχαίο στην Ικαρία: Δύο τραυματίες από ανατροπή οχήματος

admin

ΕΛ.ΑΣ: Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους -Τα αποτελέσματα των ελέγχων στα νησιά

admin

Δύο συλλήψεις στη Σάμο για ναρκωτικά

admin

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

admin