11/08/2026
Σαμιακά

Σάμος: Δικαστική νίκη των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, κινητοποίηση στη ΔΙΠΕ την Παρασκευή

thrania-sxoleio

Δικαιώθηκαν από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά οι νεοδιόριστες εκπαιδευτικοί της Σάμου που για έξι χρόνια αντιστέκονταν στη σύνδεση της αξιολόγησης με τη μονιμοποίηση. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου προχωρά σε παρέμβαση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 2 το μεσημέρι, ζητώντας την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης.

Η δικαστική απόφαση, όπως αναφέρει ο Σύλλογος, δικαιώνει τις συναδέλφισσες που στάθηκαν απέναντι στα πειθαρχικά και τις απειλές, με τη στήριξη του σωματείου και της ΔΟΕ. Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει την εξέλιξη νίκη της συλλογικής διεκδίκησης, τονίζοντας ότι η πρωτοπόρα δράση μιας σειράς Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, σε συνεργασία με τη ΔΟΕ, έφερε το αποτέλεσμα.

Κατά τον Σύλλογο, η απόφαση αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στη μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας να κρατά σε ομηρία χιλιάδες νεοδιόριστους, επιχειρώντας να επιβάλει την αξιολόγηση. Το σωματείο υποστηρίζει ότι η σύνδεση της μονιμοποίησης με την αξιολόγηση καλλιεργούσε φόβο, και ότι το Υπουργείο ξεκίνησε από το πιο ευάλωτο κομμάτι του κλάδου, τους νεοδιόριστους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, μαζί με εκπαιδευτικούς, θα επιδώσει την Παρασκευή στη ΔΙΠΕ την απόφαση του δικαστηρίου, απαιτώντας να εκδοθούν το συντομότερο οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης για όσες δικαιώθηκαν. Ο Σύλλογος σημειώνει ότι η απόφαση είναι μόνο η αρχή, με επόμενο σταθμό το δικαστήριο του Σεπτεμβρίου που αφορά τους νεοδιόριστους του 2021.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Στα 2,7 εκατ. ευρώ η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός του Αρχαιολογικού Μουσείου Βαθέος Σάμου

Tροχαίο στον Μεσόκαμπο Σάμου: Στο νοσοκομείο τέσσερις ενήλικες και ένα πεντάχρονο παιδί

Σάμος: Ζευγάρι ξεκινά έρανο για να καθαρίσει την παραμελημένη παραλία Ασπροχόρτι

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Παλλαϊκό πανσαμιακό συλλαλητήριο στις 4 Σεπτέμβρη

Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος: «Καταστρεφόμαστε από τα αγριογούρουνα, κάντε κάτι τώρα»

ΣΑΕΚ Σάμου: Νέες Ειδικότητες και Εγγραφές για το 2026-27