23.9 C
Σάμος
14/06/2025
Σαμιακά

Γ.Ν. Σάμου: Επιτυχής η πρώτη δημιουργία αγγειακής προσπέλασης (φίστουλα) για αιμοκάθαρση

Μια νέα, ελπιδοφόρα σελίδα άνοιξε για τους νεφροπαθείς της Σάμου τον περασμένο μήνα. Στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Παντελεήμονας» πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στα χρονικά του ιδρύματος, η επέμβαση δημιουργίας αγγειακής προσπέλασης (φίστουλα) για αιμοκάθαρση, ένα γεγονός-ορόσημο που αναμένεται να αναβαθμίσει καθοριστικά την ποιότητα της ζωής τους.

Η επέμβαση αυτή, που αποτελεί την ασφαλέστερη και πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο για τη διενέργεια αιμοκάθαρσης, πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία και την επιστημονική καθοδήγηση του Διευθυντή της Γ’ Αγγειοχειρουργικής Κλινικής (Κλινική Ενδαγγειακής Χειρουργικής Ελάχιστης Επεμβατικότητας) του νοσοκομείου Metropolitan General, κ. Ιωάννη Τσάγκου.

Ο κεντρικός στόχος, όπως τόνισε ο χειρουργός σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι «οι νεφροπαθείς να αποφύγουν τον κεντρικό φλεβικό καθετήρα», ο οποίος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων και άλλων επιπλοκών.

Ο χειρουργός εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Χατζηκωνσταντή, τον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής, κ. Μένη, την Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος, κα. Σταθά, και τον Διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής, κ. Κακλαμάνη, των οποίων η συμβολή ήταν καθοριστική.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, για «τον επαγγελματισμό και τη διαρκή τους υποστήριξη» σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

«Παρά τις γνωστές δυσκολίες, το νοσοκομείο μας παράγει έργο. Έχει ανθρώπους με θέληση, επιστημοσύνη και φροντίδα για τον ασθενή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση, στέλνοντας το μήνυμα, «Οφείλουμε όλοι να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και να στεκόμαστε δίπλα στον τόπο μας».

Related posts

Το Σ.Α.Σ. αποδυναμώνει το λιμάνι της πρωτεύουσας της Σάμου παρά την ξεκάθαρη νομοθεσία;

admin

Οριστικό: «Πράσινο φως» για τον διαγωνισμό του Μαγνητικού Τομογράφου στη Σάμο

admin

Το μήνυμα της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου για τη λήξη της σχολικής χρονιάς

admin

Δεύτερη γέννα σε ασθενοφόρο μέσα σε ένα μήνα στη Σάμο

admin

Ασφυξία σε πολίτες και επαγγελματίες – Καθυστερήσεις 2-4 μηνών για ένα πιστοποιητικό από το Υποθηκοφυλακείο

admin

Σάμος: Διπλή γιορτή για τον Ποιμενάρχη Σάμου, Ικαρίας & Φούρνων κ.κ. Ευσέβιο

admin

 Νέα Ψηφιακή Εποχή για την Ενοικίαση Αυτοκινήτων στη Σάμο με την νέα ιστοσελίδα του Aramis Rent a Car

admin

«Ταξίδι στο φως και στον χρόνο» από το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος

admin

Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Σάμου στο πλευρό του Κ.Η.Φ.ΑμεΑ «Η Μέλισσα»

admin