Με παλμό και σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 16 Σεπτεμβρίου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, που συνδιοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.
Στις ομιλίες αναδείχθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας του νησιού, ενώ τέθηκαν αιτήματα για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, στελέχωση του ΕΚΑΒ και των περιφερειακών ιατρείων, προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, καθώς και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.

Μετά το τέλος των ομιλιών, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Λιμεναρχείο Σάμου και επέστρεψαν στην πλατεία Πυθαγόρα, όπου ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση. Οι διοργανωτές τόνισαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο κράτησαν διακριτική στάση.