27/04/2026
Σαμιακά

Βαθύ Σάμου: Κινητοποίηση για την ενίσχυση της Υγείας

Με παλμό και σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 16 Σεπτεμβρίου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, που συνδιοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Στις ομιλίες αναδείχθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας του νησιού, ενώ τέθηκαν αιτήματα για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, στελέχωση του ΕΚΑΒ και των περιφερειακών ιατρείων, προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, καθώς και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους.

Μετά το τέλος των ομιλιών, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Λιμεναρχείο Σάμου και επέστρεψαν στην πλατεία Πυθαγόρα, όπου ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση. Οι διοργανωτές τόνισαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο κράτησαν διακριτική στάση.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Η Ιωάννα Καραγιάννη τερμάτισε στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» και ετοιμάζεται για τον ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

Απεργία σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ: Διαδήλωση έξω από το Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

Σάμος: Εννέα γιατροί παρουσίασαν τα νεότερα δεδομένα για τον εμβολιασμό σε εσπερίδα του «ΕυΠο»

Δώδεκα χρονών σκυλίτσα κακοποιήθηκε άγρια στη Σάμο

Διεθνής διάκριση για το εστιατόριο «Αφροδίτη» στο Πυθαγόρειο και τον Chef Ευάγγελο Μπιλιμπά

Δύο συλλήψεις για διακίνηση παράνομων μεταναστών στη Σάμο με αμοιβή 3.000 ευρώ ανά άτομο