01/06/2025
Σαμιακά

Σάμος: Ο μαθητής Βασίλειος Ντάγκας κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο στην 42η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»

Μαθητής Λυκείου διακρίνεται στην 42η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»

Ο Βασίλειος Ντάγκας κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο

Μια σπουδαία διάκριση για τη Σάμο και την εκπαίδευση του νησιού μας σημειώθηκε στην 42η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ». Ο μαθητής της Β’ Λυκείου, Βασίλειος Ντάγκας, από το Πυθαγόρειο Γενικό Λύκειο Σάμου, κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο των μαθητικών ταλέντων του νησιού μας.

Το Παράρτημα Σάμου της ΕΜΕ για την επιτυχία του Μαθητή Λυκείου

Η επιτυχία του αυτή αποτελεί επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς, της αφοσίωσης και της αγάπης του για τα Μαθηματικά, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο γνώσεων και κριτικής σκέψηςπου διαθέτει.

Οι μαθητές/τριες που προκρίθηκαν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» θα συμμετάσχουν στον τελευταίο προκριματικό διαγωνισμό (Προκριματικός διαγωνισμός).

Από τους μαθητές/τριες που έχουν το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στον ΑΡΧΙΜΗΔΗ και στον Προκριματικό διαγωνισμό προκύπτει η εξαμελής ομάδα που θα συμμετάσχει στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, καθώς και η αναπληρωματική της αποτελούμενη επίσης από 6 μαθητές ή περισσότερους σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Η επιλεγείσα ομάδα των μεγάλων με την αναπληρωματική, καθώς και όσοι άλλοι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στον Προκριματικό διαγωνισμό το επιθυμούν, πριν από την τέλεση της Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας θα ενταχθούν άμεσα στα πλαίσια μιας, όσο είναι δυνατόν, εντατικής προετοιμασίας, η οποία θα λειτουργεί Σαββατοκύριακα και αργίες ή μπορεί να γίνεται διαδικτυακά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Σάμου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον μαθητή, καθώς και στην οικογένειά του και το σχολείο του, για την εξαίρετη προσπάθειά του.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον μαθητή μας καλή και λαμπρή σταδιοδρομία στα επόμενα μαθητικά και μαθηματικά του χρόνια!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της ΕΜΕ, παρακαλούμε να επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://hms.gr/competitions/

Related posts

Καρυστιανού, Ασλανίδης, Θάνου συγκλόνισαν τη Σάμο – «Δεν θα σιωπήσουμε μέχρι τη δικαίωση»

admin

Στα «δίχτυα» του Λιμενικού Σάμου 22χρονος για ναρκωτικά – Ο σκύλος «ΝΕΔΑ» τον «κάρφωσε»

admin

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις στη Σάμο: Μεγάλη ανταπόκριση και ελπίδα για επανάληψη της δράσης

admin

Blue Star Myconos: Σκηνές απίστευτου συνωστισμού στην Τήνο – Ταλαπωρία για προσκυνητές, αγανάκτηση στη ρεσεψιόν

admin

Βαρύ πρόστιμο και τελεσίγραφο στον Δήμο Ανατολικής Σάμου για τη συνεχιζόμενη ρύπανση στο Λιμάνι Βαθέος από τον Βιολογικό Καθαρισμό

admin

Erasmus+ στη Σάμο: Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση επενδύει στην εξωστρέφεια και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

admin

Σάμος: Αύριο η εκδήλωση για το έγκλημα των Τεμπών – Ομιλητές Καρυστιανού, Ασλανίδης, Θάνου

admin

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου: «Ποιος απαξιώνει το νοσοκομείο, εμείς ή οι επιλογές της κυβέρνησης;»

admin

3.451.500 ευρώ για τον βιολογικό πόλεως Σάμου 

admin