Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 21, 23 και 37 ετών, προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση για την αποτροπή μετακίνησης δύο ατόμων προς τον Πειραιά με πλαστά έγγραφα.
Η επιχείρηση ξεκίνησε έξω από το αεροδρόμιο της Σάμου, όπου στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντόπισαν έναν 21χρονο Τούρκο να επιβιβάζεται σε ταξί. Αφού τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση, εντοπίστηκε στην πόλη της Σάμου να παραδίδει πλαστά δελτία αιτούντος άσυλο σε έναν 37χρονο Τούρκο και έναν 23χρονο Σύρο.
Στη συνέχεια, οι τρεις επιβιβάστηκαν στο ίδιο ταξί με προορισμό το λιμάνι του Πυθαγορείου, από όπου σκόπευαν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά. Κατά την άφιξή τους στο λιμάνι ακινητοποιήθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε, σύμφωνα με το Λιμενικό, ότι ο 21χρονος είχε αναλάβει την οργάνωση και τη διευκόλυνση της μεταφοράς των δύο αλλοδαπών, τους οποίους συνόδευε και επρόκειτο να ακολουθήσει στο ταξίδι τους προς την ενδοχώρα.
Σε βάρος του 21χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς πολιτών τρίτων χωρών με σκοπό το κέρδος, κατά συρροή και από κοινού, καθώς και για συμμορία. Οι άλλοι δύο συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και αδικήματα σχετικά με την πλαστογραφία.
Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν δύο πλαστά έγγραφα και ένα κινητό τηλέφωνο.
Το Λιμεναρχείο Σάμου συνεχίζει την προανάκριση, ενώ διερευνάται η εμπλοκή ακόμη ενός προσώπου, με το οποίο φέρεται να συνεργαζόταν ο 21χρονος.
