15/10/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Σύλληψη 31χρονου διακινητή στη Σάμο

unnamed (10)

Ένας 31χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στη Σάμο το πρωί του Σαββάτου 13 Δεκεμβρίου για διακίνηση μεταναστών. Η σύλληψη έγινε μετά τον εντοπισμό ταχύπλοου με 16 αλλοδαπούς που κατευθυνόταν προς τις ανατολικές ακτές του νησιού.

Το ταχύπλοο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα όταν έγινε αντιληπτό από σκάφος της FRONTEX και ακινητοποιήθηκε. Στο σημείο έφτασε ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος, το οποίο περισυνέλεξε 15 άνδρες και μία γυναίκα και τους μετέφερε στο λιμάνι του Βαθιού.

Κατά την προανάκριση από το Λιμεναρχείο Σάμου, ο 31χρονος υπήκοος Αζερμπαϊτζάν αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής των υπολοίπων. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Οι υπόλοιποι αλλοδαποί παραδόθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου και μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή. Το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

Φωτογραφία αρχείου.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Η Αστυνομία της Σάμου τιμά τον Άγιο Αρτέμιο την Τρίτη στην Αγία Ειρήνη

Σύγκρουση σκαφών νοτιοδυτικά της Σάμου: Χειροπέδες στον 69χρονο Γερμανό κυβερνήτη

Κάνναβη αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ σε ιστιοφόρο στη Χίο

Λιμεναρχείο: Παράταση έως το 2027 για τις άδειες ταχύπλοων

Σύλληψη 61χρονου μετά από τροχαίο στην Αγία Ειρήνη

15 παραβάσεις στη Σάμο για μη χρήση κράνους σε 564 ελέγχους, οι 10 σε συνεπιβάτες