21.7 C
Σάμος
23/09/2025
Σαμιακά

Οργή Αγροτών στη Σάμο: «Να μην τολμήσουν να βάλουν χέρι στους βιοπαλαιστές αγρότες με αφορμή το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»

τον «αέρα» βρίσκεται για ακόμα μια φορά η αξιοπιστία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού (ΟΠΕΚΕΠΕ), με ένα νέο σκάνδαλο να έχει ξεσπάσει, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων και παραιτήσεων κυβερνητικών στελεχών. Εν μέσω αυτής της κατάστασης, ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση, προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να μεταφέρει το βάρος των ευθυνών στους βιοπαλαιστές αγρότες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Να μην τολμήσουν να βάλουν χέρι στους βιοπαλαιστές αγρότες με αφορμή το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Μπόχα και δυσωδία μυρίζει το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ με τελευταία εξέλιξη τις απανωτές παραιτήσεις κυβερνητικών μεταξύ αυτών και μέλους του κυβερνητικού κλιμακίου (κος Σταμενίτης) που θα ερχόταν Σάμο για δεύτερη φορά και θα μας έσωζε από τα αγριογούρουνα…

Στην ουσία πρόκειται για ένα σκάνδαλο ρουσφετιών, μίζας και πελατειακών σχέσεων μεταξύ των εκάστοτε κυβερνητικών κομμάτων που έχει τις ρίζες του ακριβώς στην υλοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Της πολιτικής δηλαδή που έχει διαχρονικά οδηγήσει στο ξεκλήρισμα των αγροτών, αφού με τις ευλογίες της ΕΕ, συνέδεσε τη χορήγηση των επιδοτήσεων με κριτήριο την έκταση της επιλέξιμης αγροτικής γης και όχι με βάση την πραγματική παραγωγή.

Την ίδια ώρα που οργιάζουν τα δημοσιεύματα για υπεξαιρέσεις χιλιάδων ευρώ ενισχύσεων, οι αγρότες ακόμα περιμένουν να λάβουν επιδοτήσεις από τον Μάρτιο του 25 και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί. Ποσά απαραίτητα για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε τη γη μας.

Ζητάμε να μην διανοηθεί η κυβέρνηση να φορτώσει τα χρέη από τα σκάνδαλα στους αγρότες και τον ελληνικό λαό, όπως ομολόγησε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Τσιάρας. Να πάει να τα πάρει από αυτούς που τα χάρισε που δεν είναι αγρότες αλλά μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου!

Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος καλεί όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού σε συσπείρωση στο σύλλογό τους προκειμένου να λειτουργήσουμε οργανωμένα και αποτελεσματικά για τα δίκαια αιτήματά μας κόντρα στις οποίες αδικίες θέλουν να μας φορτώσουν.

Related posts

Στο Ευρωκοινοβούλιο το ζήτημα της αλλαγής χρήσης του Επικούρειου Κέντρου στη Σάμο

admin

Καρλόβασι: Mεσογειακή βραδιά ερευνητή 2025 με εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Όχι στο 13ωρο – Όλοι στην απεργία της 1ης Οκτώβρη

admin

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ Σάμου που διαπρέπει στον αθλητισμό

admin

Ο Στράτος Καπώλης στη Ρόδο: «Εφημερίες που δεν βγαίνουν στο Νοσοκομείο – Oι κάτοικοι νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας»

admin

Μουσικό Σχολείο Σάμου: Αντιδράσεις για περικοπές στη σίτιση μαθητών

admin

Αίτημα για διαχωρισμό της Α΄ Δημοτικού στο Όρμο Καρλοβασίων

admin

Τροποποίηση Δρομολογίων του Blue Star Myconos από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου 2025

admin

Το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο του

admin