21.7 C
Σάμος
23/09/2025
Σαμιακά

Σωτήρια επέμβαση Κυβερνήτη του ΠΝ: Έσωσε ηλικιωμένη από πνιγμό στη Σάμο

Μια ηλικιωμένη γυναίκα σώθηκε από βέβαιο πνιγμό σήμερα το πρωί στην παραλία Μαούνες στο Μαλαγάρι της Σάμου, χάρη στην άμεση και ηρωική επέμβαση ενός αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα, η 89χρονη απολάμβανε το μπάνιο της στα ήρεμα νερά της περιοχής, όταν ξαφνικά ένιωσε έντονη αδιαθεσία. Την κρίσιμη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες ο κυβερνήτης του Πολεμικού Ναυτικού από το πλοίο ΠΦ ΗΡΙΔΑΝΟΣ, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο κοντά στον επιβατικό σταθμό Λιμένος Σάμου, αντιλήφθηκε την κατάσταση. Χωρίς να διστάσει, βούτηξε αμέσως στη θάλασσα και κατάφερε να ανασύρει τη γυναίκα με ασφάλεια στην ακτή.

Λίγο αργότερα, στο σημείο έφτασε πλήρωμα του ΕΚΑΒ Σάμου, το οποίο παρείχε τις πρώτες βοήθειες στην ηλικιωμένη. Στη συνέχεια, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Related posts

Στο Ευρωκοινοβούλιο το ζήτημα της αλλαγής χρήσης του Επικούρειου Κέντρου στη Σάμο

admin

Καρλόβασι: Mεσογειακή βραδιά ερευνητή 2025 με εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Όχι στο 13ωρο – Όλοι στην απεργία της 1ης Οκτώβρη

admin

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ Σάμου που διαπρέπει στον αθλητισμό

admin

Ο Στράτος Καπώλης στη Ρόδο: «Εφημερίες που δεν βγαίνουν στο Νοσοκομείο – Oι κάτοικοι νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας»

admin

Μουσικό Σχολείο Σάμου: Αντιδράσεις για περικοπές στη σίτιση μαθητών

admin

Αίτημα για διαχωρισμό της Α΄ Δημοτικού στο Όρμο Καρλοβασίων

admin

Τροποποίηση Δρομολογίων του Blue Star Myconos από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου 2025

admin

Το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο του

admin