18.3 C
Σάμος
08/10/2025
Σαμιακά

Στην εισαγγελέα στις 12 το μεσημέρι για την αποχή μαθητών στη Σάμο

Την πόρτα του γραφείου της εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου ,θα περάσουν σήμερα στις 12.00, o Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Αριστείδης Καλάργαλης, και οι πρόεδροι των 13 Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που υπέγραψαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας για την λειτουργία των ΔΥΕΠ.

Την παρέμβαση της κ. εισαγγελέως ζήτησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, με αφορμή την απόφαση ορισμένων γονέων στο Βαθύ Σάμου να απέχουν τα παιδιά τους απ’ τα μαθήματα επειδή προσφυγόπουλα παρακολουθούν μαθήματα στην απογευματινή Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Η αποχή συνεχίζεται σήμερα για 8η ημέρα, με τον αριθμό των παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο να κυμαίνεται από 20 μέχρι 35 σε σύνολο περίπου 150 μαθητών.

Με απόφαση Γενικής Συνέλευσης οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Κοκκαρίου και Παλαιοκάστρου, αποφασίστηκε να απέχουν στις 14 και 15 Μαρτίου οι μαθητές από τα μαθήματά τους.

Το διήμερο αυτό δεν παρακολουθούν τα μαθήματα και οι μαθητές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Σάμου .

Related posts

Χειροπέδες σε δύο μέλη κυκλώματος διακίνησης – Έφερναν μετανάστες στο Ποτάμι Καρλοβάσου

admin

Πιστοποίηση από τα Special Olympics στο 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σάμου

admin

Γιατί δεν μονιμοποιούν τους εποχικούς πυροσβέστες; – Η απάντηση του Κοτρίδη

admin

Πάνω από 100 χιλιάδες αφίξεις από την Τουρκία στο τουριστικό λιμάνι της Σάμου

admin

Με τη Speedy στην πρώτη γραμμή – Η Σάμος στην αξιολόγηση διασωστικών σκύλων της ΕΟΔ

admin

Η μικρή Εύα τραγουδά “Φυσά αγέρι στο Παγώνδα” και συγκινεί

admin

Σάμος: Εξιχνιάστηκε απάτη με online αγορές

admin

Καθολική Εκκλησία Σάμου: Έτσι «σώζουν» το ιστορικό κτήριο από την κατάρρευση (ΦΩΤΟ)

admin

29 κλειστά καταστήματα στην Καπετάν Σταμάτη και Λυκούργου Λογοθέτη

admin