12/08/2026
Σαμιακά

Πάνω από 180 Πρυτάνεις και καθηγητές φτάνουν στη Σάμο για τη Σύνοδο

synodos-prytaneon-site-1200x630

Περισσότεροι από 180 Πρυτάνεις, Αντιπρυτάνεις, καθηγητές και στελέχη των ελληνικών πανεπιστημίων έρχονται στη Σάμο για την 112η Σύνοδο Πρυτάνεων, που διεξάγεται από την Τρίτη 30 Ιουνίου έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου. Οι εργασίες της Συνόδου θα φιλοξενηθούν σε τρία σημεία του νησιού: στο Νέο Δημαρχείο Πυθαγορείου (Γυάλινο), στο Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών Αιγαίου στο Ηραίον και στο Καρλόβασι.

Τη Σύνοδο προεδρεύει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητής κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή κ. Χαράλαμπο Μπιλλίνη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς καθηγητή κ. Μιχαήλ Ε. Σφακιανάκη.

Στις εργασίες συμμετέχει και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, καθώς η Σάμος γίνεται για τρεις ημέρες το επίκεντρο του ακαδημαϊκού διαλόγου για το παρόν και το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ιατρική Απόβαση 2026»: φοιτητές Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

Στα 2,7 εκατ. ευρώ η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός του Αρχαιολογικού Μουσείου Βαθέος Σάμου

Tροχαίο στον Μεσόκαμπο Σάμου: Στο νοσοκομείο τέσσερις ενήλικες και ένα πεντάχρονο παιδί

Σάμος: Ζευγάρι ξεκινά έρανο για να καθαρίσει την παραμελημένη παραλία Ασπροχόρτι

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Παλλαϊκό πανσαμιακό συλλαλητήριο στις 4 Σεπτέμβρη

Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος: «Καταστρεφόμαστε από τα αγριογούρουνα, κάντε κάτι τώρα»