Η μεγάλη συγκέντρωση νερού στο οδόστρωμα οδήγησε στην προληπτική ακινητοποίηση λεωφορείου του ΚΤΕΛ που μετέφερε μαθητές απο τον Μαραθόκαμπο στη Σάμο, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου. Τα έξι παιδιά μεταφέρθηκαν στη συνέχεια με βαν της Πυροσβεστικής, προκειμένου να επιστρέψουν με ασφάλεια στα χωριά τους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τις συνθήκες του περιστατικού, ο οδηγός διαπίστωσε ότι η στάθμη του νερού στον δρόμο δεν επέτρεπε την ασφαλή διέλευση του λεωφορείου και επικοινώνησε αμέσως με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Σάμου. Ο τελευταίος του έδωσε εντολή να ακινητοποιήσει το όχημα και να μην επιχειρήσει να περάσει από το συγκεκριμένο σημείο.
Στην περιοχή βρίσκονταν ήδη μέλη της 14ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) και αστυνομικοί, τους οποίους ενημέρωσε ο οδηγός.
Το Πυροσβεστικό Σώμα, με επίσημη ανάρτησή του, ανακοίνωσε ότι έξι μαθητές μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο και παραδόθηκαν στους οικείους τους, αναφέροντας ότι επιχείρησαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα.
Ωστόσο, στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής γίνεται λόγος για κατολισθήσεις στο οδόστρωμα.
Η επισήμανση αυτή δεν αναιρεί την ουσιαστική συνδρομή των πυροσβεστών, οι οποίοι συνέβαλαν στην ασφαλή μεταφορά των μαθητών. Η άμεση ανταπόκρισή τους και η βοήθεια που προσέφεραν στα παιδιά αξίζουν αναγνώρισης.

































