04/05/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Τρεις συλλήψεις στο Καρλόβασι για κατοχή ξένων δελτίων ασύλου

Στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου , στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Σάμου προχώρησαν στη σύλληψη τριών αλλοδαπών στο Καρλόβασι. Η υπόθεση συνδέεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με κύκλωμα που διευκολύνει την παράνομη είσοδο και παραμονή πολιτών τρίτων χωρών.

Οι λιμενικοί εντόπισαν στο λιμάνι Καρλοβασίου έναν 20χρονο και έναν 19χρονο, υπηκόους Ιράκ, να κατέχουν τρία δελτία αιτούντος ασύλου τα οποία ανήκαν σε άλλα πρόσωπα. Όπως διαπιστώθηκε, τα είχαν παραλάβει από άγνωστο δράστη και είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα στις 17 Νοεμβρίου. Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν για κατοχή και χρήση ταξιδιωτικών εγγράφων άλλου προσώπου, καθώς και για παράνομη παραμονή.

Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι διέμεναν σε οικία στους Μανωλάτες, την οποία εκμίσθωνε 42χρονος ομοεθνής τους. Ο άνδρας συνελήφθη για διευκόλυνση διαμονής πολιτών τρίτων χωρών με σκοπό το κέρδος. Τα δελτία αιτούντος ασύλου κατασχέθηκαν και η έρευνα συνεχίζεται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σύλληψη στο Πυθαγόρειο για αεροβόλα όπλα μέσα σε αυτοκίνητο

Βρέθηκαν όπλα, βαλλίστρα και φυσίγγια σε κατοικία στην Ικαρία

Σάμος: Καταδίωξη ταχύπλοου και σύλληψη διακινητή

Έκλεψε αυτοκίνητο στο Πυθαγόρειο και τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω

Ενεργοποιήθηκαν τα sprinklers στο «Νήσος Σάμος» εν πλω

Τροχαίο στο Καρλόβασι: Δύο τραυματίες από ανατροπή μοτοσικλέτας