20 C
Σάμος
06/11/2025
Σαμιακά

Tέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο της πρώιμης συγκομιδής

Ενημερώνουμε τους αμπελουργούς της Σάμου και της Ικαρίας ότι, τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο της πρώιμης συγκομιδής (πράσινος τρύγος) για την περίοδο 2020-2021,σύμφωνα με την 1031/105581/19.04.2021 Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (παραλήφθηκε από την Υπηρεσία μας στις 22/04 2021), με στόχο την αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αμπελοοινική αγορά.

Δικαιούχοι της στήριξης του προγράμματος είναι κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που καλλιεργεί οινοποιήσιμο αμπελώνα, υπό την προϋπόθεση ότι τα εν λόγω πρόσωπα είναι κάτοχοι αμπελοτεμαχίων τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Αμπελουργικό Μητρώο και στα οποία καλλιεργούνται οι προβλεπόμενες ποικιλίες

Επιλέξιμη δράση για την συμμετοχή στο πρόγραμμα θεωρείται μόνο η χειρωνακτική ή η μηχανική απομάκρυνση των σταφυλιών που δεν έχουν ακόμη ωριμάσει, στο σύνολο της εκμετάλλευσης ή σε τμήμα αυτής υπό την προϋπόθεση ότι η πρώιμη συγκομιδή πραγματοποιείται σε ολόκληρα αγροτεμάχια και ότι καμία ποσότητα της συγκομιδής δεν έχει παραμείνει στον αμπελώνα πέραν της οριζόμενης ημερομηνίας στην Υπουργική Απόφαση ( 5 Ιουλίου 2021), έτσι ώστε η παραγωγή του εν λόγω αμπελοτεμαχίου να είναι μηδενική.

Προβλέπεται ενίσχυση για τους αμπελώνες με ποικιλία Ασπρο Μοσχάτο 231 ευρώ/στρέμμα και για την ποικιλία Φωκιανό 162/ευρώ /στρέμμα.

Υποβολή αιτήσεων μέχρι την 29η Απριλίου 2021 στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σάμου, τα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καρλοβάσου και Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Related posts

Συνάντηση Διοικητή Νοσοκομείου Σάμου με τον Ιατρικό Σύλλογο

admin

Σάμος: Έλεγχος βηματοδοτών με τη συνδρομή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

admin

Ασθενής σεισμική δόνηση στη θαλάσσια περιοχή του Καρλοβάσου

admin

Κώστας Μουτζούρης: «Υποδειγματική και ταχύτατη κατασκευή του αλιευτικού έργου στην Αγία Παρασκευή Σάμου»

admin

Κλείνει κάθε Τετάρτη ο διάδρομος του «Αρίσταρχος ο Σάμιος» για τεχνικές παρεμβάσεις

admin

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ

admin

4 Νοεμβρίου 1996: Το τραγικό ναυτικό δυστύχημα έξω από το Βαθύ της Σάμου

admin

145.496 επιβάτες από Τουρκία στη Σάμο – Άνοδος για το Βαθύ

admin

Διεθνής διάκριση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τιμήθηκε από την ECU για την ακαδημαϊκή του συμβολή στο σκάκι

admin